Μουντιάλ 2022: Η Στεφανί Φραπάρ γράφει ιστορία- Για πρώτη φορά σφυρίζει γυναίκα διαιτητής

Η Στεφανί Φραπάρ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Στεφανί Φραπάρ θα γράψει ιστορία στο Κατάρ αύριο, Πέμπτη, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα σφυρίξει σε αγώνα Μουντιάλ

Η FIFA όρισε τη Γαλλίδα ως πρώτη διαιτητή στην αναμέτρηση Κόστα Ρίκα- Γερμανία, που θα διεξαχθεί στο Al Bayt Stadium για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Μάλιστα και οι βοηθοί της Φραπάρ θα είναι γυναίκες διαιτητές, η Βραζιλιάνα Νεουζά Μπακ και η Μεξικανή Κάρεν Ντίαζ Μεντίνα. 

Έτσι, η 38χρονη θα προσθέσει άλλη μία ιστορική στιγμή στη σταδιοδρομία της, καθώς ήδη έχει σφυρίξει σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, τον Μάρτιο, σε ματς του Champions Leauge- το 2020- αλλά και στον τελικό του UEFA Super Cup ένα χρόνο νωρίτερα. 

Άλλες δύο γυναίκες διαιτητές έχουν επιλεγεί από τη FIFA για το Μουντιάλ στο Κατάρ, η Σαλίμα Μουκανσάνγκα από τη Ρουάντα και η Γιαπωνέζα Γιαμασίτα Γιοσίμι. Πέρα από τις Μπακ και Ντίαζ Μεντίνα, η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ έχει κληθεί επίσης ως βοηθός. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Αθλητισμός / Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Η Τσεπνγκετίτς σημείωσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου τον Οκτώβριο του 2024 στο Μαραθώνιο του Σικάγο, τερματίζοντας σε 2 ώρες, 9 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν κατά δύο λεπτά
LIFO NEWSROOM
Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM