Moto3: Τραγωδία στα δοκιμαστικά του ιταλικού Grand Prix - Νεκρός ο 19χρονος Ελβετός αναβάτης Ντιπασκιέ

Moto3: Τραγωδία στα δοκιμαστικά του ιταλικού Grand Prix - Νεκρός ο 19χρονος Ελβετός αναβάτης Ντιπασκιέ Facebook Twitter
0

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η είδηση για τον θάνατο του Τζέισον Ντιπασκιέ.

Ο Ελβετός αναβάτης, απεβίωσε σήμερα στο νοσοκομείο «Carregi» της Φλωρεντίας, όπου διεκομίσθη χθες μετά από το τραγικό -όπως αποδείχθηκε- δυστύχημα, που είχε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών για το ιταλικό Gran Prix του Moto 3.

«Παρά τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας και όλων εκείνων, οι οποίοι συνέχεια φρόντιζαν τον Ελβετό οδηγό, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ντιπασκιέ υπέκυψε, δυστυχώς, στα τραύματα του», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Moto3: Τραγωδία στα δοκιμαστικά του ιταλικού Grand Prix - Νεκρός ο 19χρονος Ελβετός αναβάτης Ντιπασκιέ Facebook Twitter


 Ο εκλιπών, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 19 ετών, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα για αγγειακό πρόβλημα. Παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπεία σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, αποδείχθηκε μοιραία, καθώς τελικά, ο Ντιπασκιέ υπέκυψε στα τραύματα του, αφήνοντας φτωχότερη την οικογένεια του αθλητισμού.


Σύμφωνα με τηλεοπτικό υλικό, που δείχνει μόνο το τέλος της πτώσης του και δηλώσεις από άλλους εμπλεκόμενους αναβάτες, ο νεαρός Ελβετός συγκρούσθηκε με τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα, πριν πέσει στην πίστα.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρωί της Κυριακής και κατά την διάρκεια της «προθέρμανσης» της κατηγορίας Moto 3, οι αναβάτες φορούσαν αυτοκόλλητα υπέρ του Ελβετού, στον οποίο ο Γάλλος, Φαμπιό Κουαρταράρο, αφιέρωσε την pole position που εξασφάλισε στο MotoGP.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM