«Μην λυπάστε»: Υποδοχή ηρώων στη Λίβερπουλ, παρά την ήττα στον τελικό του Champions League

«Μην λυπάστε»: Υποδοχή ηρώων στη Λίβερπουλ, παρά την ήττα στον τελικό του Champions League Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Όταν μια παρέλαση θριάμβου σχεδιάζεται τρεις εβδομάδες νωρίτερα, πολλά μπορεί να συμβούν. Όμως, για τους φιλάθλους της Λίβερπουλ δεν είχε καμία σημασία ότι η ομάδα τους κέρδισε δύο αντί για τέσσερις τίτλους, ούτε ότι μόλις χθες έχασαν στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκατοντάδες χιλιάδες επιφύλαξαν στους παίκτες της ομάδας τους υποδοχή ηρώων. 

Οι παίκτες της Λίβερπουλ χόρευαν υπό τις μουσικές του DJ Κάλβιν Χάρις στο ανοιχτό λεωφορείο της ομάδας, που έγινε δεκτό με πυροτεχνήματα, καπνογόνα και σημαίες, στην παρέλαση που έκανε στην πόλη. Φίλαθλοι είχαν γεμίσει τους δρόμους, είχαν ανέβει ακόμη και σε φανάρια για να δουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, ενώ ελικόπτερα πετούσαν στον ουρανό. 

Η Άλις Φέρεμπ πέρασε όλο το πρωί για να φτιάξει δύο τρόπαια από αλουμινόχαρτο και ένα μήνυμα προς τους παίκτες που έλεγε «Μην λυπάστε», μετά την ήττα με 1-0 από την Ρεάλ στον τελικό στο Παρίσι. 

«Ήμασταν συντετριμμένοι χθες το βράδυ, αλλά χαιρόμασταν τόσο για αυτο που θα συνέβαινε σήμερα, που απλά θέλαμε να ξέρουν ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι κι ας μην κέρδισαν τα πάντα», είπε. Ο 11χρονος γιος της, Ντάγκλας Τράφορντ, είχε παρόμοια άποψη. «Ήμουν συντετριμμένος, αλλά από την άλλη κερδίσαμε δύο (τρόπαια). Δεν είναι αλήθεια πολύ σημαντικό», είπε, αναφερόμενος στην ήττα στον τελικό. 

«Μην λυπάστε»: Υποδοχή ηρώων στη Λίβερπουλ, παρά την ήττα στον τελικό του Champions League Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Η παρέλαση του θριάμβου είχε ανακοινωθεί πριν από τρεις εβδομάδες, όταν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπαθούσε ακόμη να γίνει ο πρώτος αγγλικός σύλλογος που θα κερδίσει την ίδια χρονιά και τους τέσσερις τίτλους: League Cup, FA Cup, το πρωτάθλημα στην Premier League και το Champions League. Τελικά, η Λίβερπουλ κέρδισε τα δύο πρώτα τρόπαια, αλλά αυτό δεν φάνηκε να χαλά την ατμόσφαιρα πάρτι στην πόλη την Κυριακή. 

«Μην λυπάστε»: Υποδοχή ηρώων στη Λίβερπουλ, παρά την ήττα στον τελικό του Champions League Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Ο Λίον Έβανς παραδέχθηκε ότι απογοητεύτηκε με το αποτέλεσμα του τελικού, αλλά τόνισε ότι ήταν σημαντικό να εορταστούν τα επιτεύγματα της Λίβερπουλ. «Ήταν μια φανταστική σεζόν και είναι μια φανταστική ομάδα. Πέσαμε στο τελευταίο εμπόδιο στο πρωτάθλημα και το βράδυ του Σαββάτου, αλλά κερδίσαμε, χάσαμε και φέραμε ισοπαλίες μαζί και είμαστε πολύ υπερήφανοι για την ομάδα», τόνισε ο υποστηρικτής του συλλόγου. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM