Μέσι: Κέρδισε έπειτα από 9 χρόνια τη μάχη για το εμπορικό σήμα με το επίθετό του

Μέσι: Κέρδισε έπειτα από 9 χρόνια τη μάχη για το εμπορικό σήμα με το επίθετό του Facebook Twitter
EPA
0

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί πλέον να καταχωρίσει το επίθετό του ως εμπορικό σήμα, κερδίζοντας τη δικαστική διαμάχη που κράτησε 9 χρόνια.

Το Δικαστήριο της ΕΕ δικαίωσε τον σταρ της Μπατσελόνα και απέρριψε την έφεση που είχε κάνει η ισπανική εταιρεία Massi και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ. Ο Μέσι έκανε για πρώτη φορά αίτηση το 2011 προκειμένου να καταχωρηθεί το επίθετό του ως εμπορικό σήμα για μια εταιρεία αθλητικών ειδών.

Όμως, η Massi αντέδρασε. Η ισπανική εταιρεία που πουλά ποδηλατικό εξοπλισμό και ρουχισμό υποστήριζε ότι τα δύο logo έμοιαζαν υπερβολικά και αυτό θα προκαλούσε σύγχυση.

Όμως, το Δικαστήριο της ΕΕ είχε διαφορετική άποψη. Έκρινε ότι η φήμη του Μέσι μπορεί να ληφθεί υπόψη όταν εκτιμάται αν ο κόσμος μπορεί να ξεχωρίσει τα δύο brands. Έτσι, επικύρωσε την απόφαση που είχε πάρει το Γενικό Δικαστήριο το 2018, το οποίο είχε κρίνει πως ο ποδοσφαιριστής είναι πολύ διάσημος για να προκύψει οποιοδήποτε μπέρδεμα ανάμεσα στα δύο εμπορικά σήμερα.

Ο 33χρονος Μέσι έχει αναδειχθεί έξι χρονιές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ενώ είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος παίκτης, σύμφωνα με το Forbes. Το περιοδικό εκτιμά ότι τα κέρδη του το 2020 ανέρχονται σε 126 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM