Μεντβέντεφ: Αν πεθάνω, ποιος θα πάρει την ευθύνη;- «Έλιωσαν» οι τενίστες από τη ζέστη στο Τόκιο

Μεντβέντεφ: Αν πεθάνω, ποιος θα πάρει την ευθύνη;- «Έλιωσαν» οι τενίστες από τη ζέστη στο Τόκιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η ζέστη εξάντλησε τους τενίστες στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, σε σημείο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ να ρωτήσει τον διαιτητή ποιος θα πάρει την ευθύνη, αν πεθάνει στο κορτ. 

Με το θερμόμετρο στους 31 βαθμούς Κελσίου και το ποσοστό υγρασίας στο 72% στο Τόκιο, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τους τενίστες. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που είναι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, πάσχιζε να συνεχίσει τον αγώνα του κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. 

Ο Ρώσος τενίστας ζήτησε δύο ιατρικά τάιμ άουτ, ενώ ήταν τόσο εμφανές ότι δυσκολευόταν, που κάποια στιγμή ο διαιτητής τον ρώτησε αν μπορούσε να συνεχίσει να παίζει. Αυτή η ερώτηση προκάλεσε το ξέσπασμα του Μεντβέντεφ. 

«Μπορώ να τελειώσω το παιχνίδι, αλλά μπορεί να πεθάνω», απάντησε ο τενίστας. «Αν πεθάνω, θα είσαι εσύ υπεύθυνος;», συνέχισε σύμφωνα με το ESPN, ενώ σύμφωνα με το Reuters η φράση του ήταν «Αν πεθάνω, θα πάρει την ευθύνη η Παγκόσμια ομοσπονδία τένις;». 

Ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο σετ επετράπη στους δύο τενίστες να φύγουν από το κορτ. Ο Μεντβέντεφ δήλωσε αργότερα ότι στο διάλειμμα έκανε ένα παγωμένο ντους, αλλά αυτή η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας του προκάλεσε κράμπες. 

Παρόλα αυτά, ο Ρώσος κατάφερε να νικήσει με 2-1 σετ τον Ιταλό αντίπαλό του και να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια. Μετά το ματς, δήλωσε ότι ένιωθε τα μάτια του να «σκοτεινιάζουν» συνέχεια. 

«Ένιωσα σαν να είχε κλείσει το διάφραγμά μου. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω σωστά. Δεν ήξερα τι να κάνω για να νιώσω καλύτερα. Ήμουν έτοιμος απλά να πέσω στο κορτ», περιέγραψε ο Μεντβέντεφ. 

Μετά το ματς, ο Ρώσος δημοσίευσε μια φωτογραφία του από το κορτ, με το λακωνικό αλλά γεμάτο νόημα σχόλιο «Ακόμη ζωντανός». 

Η Πάουλα Μπαντόσα, που επίσης ταλαιπωρήθηκε από τη ζέστη, ήταν λιγότερο τυχερή. Η Ισπανίδα τενίστρια αποχώρησε από το κορτ με αμαξίδιο, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα κόντρα στην Μαρκέτα Βοντρούσοβα, λόγω θερμοπληξίας. 

Λίγο αργότερα, η Μπαντόσα αναγκάστηκε να αποσυρθεί και από το μεικτό διπλό, όπου θα έπαιζε με τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα. 

«Είναι κρίμα να ολοκληρωθεί η παρουσία μου με αυτό τον τρόπο. Ήταν δύσκολα από την πρώτη ημέρα, προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε, αλλά σήμερα το σώμα μου δεν κράτησε όσο χρειαζόταν», δήλωσε η Ισπανίδα. 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, όπως και άλλοι τενίστες- ανάμεσά τους ο Νόβακ Τζόκοβιτς- ζήτησαν από τους διοργανωτές να μεταθέσουν όλα τα ματς σε απογευματινές ώρες. Μετά τα σημερινά περιστατικά, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινούν πιο αργά τα ματς, από αύριο. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ