Μασάκο Κατσούρα: Αφιερωμένο στην «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου» το σημερινό doodle της Google

Μασάκο Κατσούρα: Αφιερωμένο στην «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου» το σημερινό doodle της Google Facebook Twitter
0

Το σημερινό doogle της Google είναι αφιερωμένο στην Μασάκο Κατσούρα, τη λεγόμενη «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου».

 

Η Κατσούρα έγραψε ιστορία όταν σαν σήμερα το 1952 έγινε η πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε έναν παγκόσμιο τίτλο στο μπιλιάρδο.

 

Γεννήθηκε το 1913 στο Τόκιο και έμαθε μπιλιάρδο στα 12 χρόνια της από τον γαμπρό της, που ήταν ιδιοκτήτης χώρου που παιζόταν το παιχνίδι. Στα 15 της είχε ήδη γίνει πρωταθλήτρια γυναικών στην Ιαπωνία, ενώ από τα 19 της αγωνιζόταν μόνο σε τουρνουά ανδρών.

 

Μέχρι το 1937, όταν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, η φήμη για το πρωτοφανές ταλέντο της είχε φτάσει στα αυτιά του οχτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Γουέλκερ Κόχραν, ο οποίος αποφάσισε να επανέλθει στη δράση, προκαλώντας την σε μια σειρά μονομαχιών.

 

Μασάκο Κατσούρα: Αφιερωμένο στην «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου» το σημερινό doodle της Google Facebook Twitter

 

Η Κατσούρα τον εντυπωσίασε τόσο, που ο Γουέλκερ Κόχραν διοργάνωσε τουρνουά Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιλιάρδου το 1952, για να την δει να παίζει κόντρα σε άλλους. Εκείνη κατάφερε να κερδίσει κάποιους από τους καλύτερους παίκτες και πήρε την έβδομη θέση στο τουρνουά, κάνοντας ένα βήμα προόδου σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο άθλημα.

 

Ως επιβράβευση για τα ιστορικά επιτεύγματά της, η Κατσούρα εντάχθηκε το 1976 στο Hall of Fame της επαγγελματικής ένωσης μπιλιάρδου γυναικών, ως μία από τις καλύτερες παίκτριες στην ιστορία του παιχνιδιού.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM