Κριστιάνο Ρονάλντο: Δικαστικός προτείνει να απορριφθεί η μήνυση για υπόθεση βιασμού

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δικαστικός προτείνει να απορριφθεί η μήνυση για υπόθεση βιασμού Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Δικαστικός στη Νεβάδα συντάχθηκε με τους δικηγόρους του Κριστιάνο Ρονάλντο, στην υπόθεση της γυναίκας που τον είχε μηνύσει διεκδικώντας περισσότερα χρήματα, μετά τον διακανονισμό που έγινε για τις καταγγελίες που είχε κάνει εκείνη σε βάρος του, για βιασμό. 

Στην πρότασή του προς το δικαστήριο, ο Ντάνιελ Άλμπρεγκτς κατηγόρησε τον δικηγόρο της Κάθριν Μαγιόργκα, τον Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, ότι βάσισε τη μήνυση για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης σε έγγραφα που είχαν κλαπεί και διαρρεύσει, τα οποία ήταν από απόρρητες επικοινωνίες ανάμεσα στον σταρ του ποδοσφαίρου και τους δικηγόρους του. 

«Η απόρριψη της υπόθεσης της Μαγιόργκα λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του δικηγόρου της είναι ένα σκληρό αποτέλεσμα. Αλλά δυστυχώς, είναι η μόνη κατάλληλη κύρωση για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας», ανέφερε ο Άλμπρεγκτς στην πρότασή του προς τη δικαστή Τζένιφερ Ντόρσεϊ, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση. 

«Ο Στόβαλ ενήργησε κακόβουλα, σε βάρος της πελάτισσάς του και του επαγγέλματός του», επεσήμανε ακόμη. Ο δικηγόρος του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Λας Βέγκας, Πίτερ Κρίστιανσεν, με ανακοίνωση εξέφρασε την ικανοποίηση της νομικής ομάδας του ποδοσφαιριστή για την εξέλιξη αυτή.  

Επιπλέον, ο Άλμπρεγκτς σημείωσε ότι το δικαστήριο δεν διαπίστωσε ότι ο Ρονάλντο διέπραξε έγκλημα και δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποί του «εκφόβισαν την Μαγιόργκα ή παρεμπόδισαν τις αρχές», όταν η γυναίκα απέσυρε τις κατηγορίες και οριστικοποίησε έναν απόρρητο διακανονισμό ύψους 375.000 δολαρίων, τον Αύγουστο του 2010. 

Ο Ρονάλντο έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς της Μαγιόργκα. «Αρνούμαι σθεναρά τις κατηγορίες σε βάρος μου», είχε πει τον Οκτώβριο του 2018. «Ο βιασμός είναι ένα απεχθές έγκλημα που πάει κόντρα σε όλα όσα είμαι και στα οποία πιστεύω». 

Το χρονικό της υπόθεσης 

Η 37χρονη σήμερα Κάθριν Μαγιόργκα, πρώην δασκάλα και μοντέλο που ζει στο Λας Βέγκας, συνάντησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009, σε κλαμπ. Αργότερα, πήγε μαζί με τον ποδοσφαιριστή και άλλους στη σουίτα του πρώτου σε ξενοδοχείο, όπου σύμφωνα με την ίδια ο Πορτογάλος σταρ της επιτέθηκε σε υπνοδωμάτιο. 

Οι δικηγόροι του Ρονάλντο παραδέχθηκαν ότι ο ποδοσφαιριστής έκανε σεξ με την Μαγιόργκα, αλλά ανέφεραν ότι επρόκειτο για συναινετική συνεύρεση και όχι για βιασμό. 

Η γυναίκα πήγε στην αστυνομία του Λας Βέγκας, αλλά η έρευνα σταμάτησε τότε επειδή εκείνη δεν κατονόμασε τον φερόμενο δράστη, ούτε είπε πού έγινε το καταγγελλόμενο περιστατικό. Ο εισαγγελέας Στιβ Γούλφσον αποφάσισε- έπειτα από νεότερη έρευνα του 2018- να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του ποδοσφαιριστή, επειδή οι αποδείξεις δεν έδειχναν ότι η καταγγελία μπορούσε να αποδειχθεί σε δίκη πέραν βάσιμης αμφιβολίας. 

Το γεγονός ότι είχε γίνει διακανονισμός το 2010 αποκαλύφθηκε με δημοσίευμα του Spiegel το 2017, το οποίο βασίστηκε σε έγγραφα που είχαν διαρρεύσει, από το Football Leaks. 

Με βάση αυτό, η Μαγιόργκα έκανε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι ο Ρονάλντο ή άτομα του περιβάλλοντός του παραβίασαν τον απόρρητο διακανονισμό, επιτρέποντας να δημοσιευθεί. Η 37χρονη διεκδικούσε αποζημίωση τουλάχιστον 200.000 δολαρίων. 

Σύμφωνα με την πρόταση του Άλμπρεγκτς, το δημοσίευμα αυτό «καθιστά σαφές ότι τα έγγραφα αυτά περιελάμβαναν απόρρητες πληροφορίες ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς δικηγόρους του Ρονάλντο, για τον διακανονισμό». 

Επίσης, πρότεινε να απορριφθεί το επιχείρημα του δικηγόρου της Μαγιόργκα ότι επειδή η γυναίκα αντιμετώπισε μαθησιακές δυσκολίες ως παιδί και εξαιτίας της πίεσης από τους εκπροσώπους του Ρονάλντο, δεν είχε την πνευματική ικανότητα να υπογράψει την εμπιστευτική συμφωνία του 2010. 

Με πληροφορίες από AP
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ