Κρίστιαν Έρικσεν: Το πρώτο μήνυμά του από το νοσοκομείο - «Δεν τα παρατάω»

Κρίστιαν Έρικσεν: Το πρώτο μήνυμά του από το νοσοκομείο - «Δεν τα παρατάω» Facebook Twitter
Το μήνυμα του διεθνούς μεσοεπιθετικού μετά το καρδιακό επεισόδιο στον αγώνα του Σαββάτου - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό καθώς και τους συμπαίκτες του στην Εθνική Δανίας, στο πρώτο του μήνυμα μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά τον πρώτο αγώνα της ομάδας του στο Euro 2020, το περασμένο Σάββατο. 

Ο 29χρονος Δανός μεσοεπιθετικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην ιταλική αθλητική εφημερίδα, Gazzetta dello Sport, τις οποίες τις έκανε πρωτοσέλιδο. Ο σταρ της Ιντερ, με μήνυμα μέσω του μάνατζερ του, ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, δεν θα τα παρατήσω. Νιώθω καλύτερα τώρα αλλά θέλω να καταλάβω τι έγινε. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους για τη συμπαράσταση τους.»

 

Ο Έρικσεν εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή


Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Ιντερ κατέρρευσε με ανακοπή καρδιάς, στο 42ο λεπτό του αγώνα και ευτυχώς του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και μετά από αρκετά λεπτά αγωνίας, με τη χρήση απινιδωτή κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια. 


«Η καρδιά του σταμάτησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να βρούμε τι πραγματικά έγινε. Είχε φύγει όμως. Ευτυχώς μετά από μία απινίδωση επανήλθε. Πόσο κοντά φτάσαμε στο να τον χάσουμε; Πραγματικά δεν ξέρω. Οι εξετάσεις του είναι όλες καλές δεν έχουμε ακόμα απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις», σημείωσε ο Μόρτεν Μπέσεν, γιατρός της εθνικής Δανίας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε.

Κρίστιαν Έρικσεν: Το πρώτο μήνυμά του από το νοσοκομείο - «Δεν τα παρατάω» Facebook Twitter
Mε τη χρήση απινιδωτή κατάφεραν να επαναφέρουν τον Έρικσεν στη ζωή και να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ

Τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας;

Ο Σαντζέι Σάρμα, καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν ο 29χρονος θα είναι σε θέση να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. 

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να το θέσω πολύ ωμά, ο Έρικσεν πέθανε σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) για λίγα λεπτά βέβαια, όμως πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι» ανέφερε. 


Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν θα ζήσει, τα άσχημα νέα είναι πως πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του. Για το αν παίξει επαγγελματικά άλλο παιχνίδι; Δεν μπορώ να το πω». 

Με πληροφορίες από Eurosport, Gazzetta dello Sport, ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM