Κορωνοϊός: Η ΔΟΕ αποκλείει τη ματαίωση αλλά όχι την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κορωνοϊός: Η ΔΟΕ αποκλείει τη ματαίωση αλλά όχι την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
EPA
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όχι όμως και ματαίωσής τους, αφήνει για πρώτη φορά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ ο κορωνοϊός εξαπλώνεται. 

Μετά τη σημερινή διάσκεψη της εκτελεστικής της επιτροπής, η ΔΟΕ με μία μακροσκελή ανακοίνωση υπερασπίζεται την επιμονή της στη διεξαγωγή των Αγώνων στην ιαπωνική πρωτεύουσα, κάνει όμως λόγο για εξέταση διαφορετικών σεναρίων, που περιλαμβάνουν την αναβολή των Αγώνων, χωρίς να αποκλείει κατηγορηματικά άλλες λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, σε συνεργασία - όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ - με τις ιαπωνικές αρχές, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τις διεθνείς ομοσπονδίες, τους κατόχους τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τους χορηγούς.

Οι αθλητές, που έχουν υψώσει τις τελευταίες ημέρες τη φωνή τους, αιτούμενοι την αναβολή των Ολυμπιακών, θα πρέπει να αρκεστούν σε μία επιστολή του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, που τους ενημερώνει για τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, χωρίς να ζητά πουθενά τη γνώμη τους

Ενθαρρυντικές αντιδράσεις για την απόφαση 

Αλυσιδωτές, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν οι αντιδράσεις με τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ, σχετικά με τις σκέψεις που υπάρχουν για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ως επακόλουθο της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ταυτόχρονα και του αποκλεισμού της πιθανότητας ματαίωσής τους. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, τοποθετήθηκε άμεσα λέγοντας: «Η IPC και είμαι βέβαιος γι΄ αυτό, όλο το Παραολυμπιακό Κίνημα, υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση της ΔΟΕ να ασχοληθεί με όλα τα σενάρια των Αγώνων του Τόκιο και των Παραολυμπιακών, συμπεριλαμβανομένου και αυτό της αναβολής τους.»

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πιο σημαντική απ΄ οτιδήποτε άλλο και σαφώς για τον καθένα ζωτικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών. Μείνετε σπίτι για να αποτρέψετε την περαιτέρω εξάπλωση αυτής της φοβερής νόσου, η οποία έχει επηρεάσει την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά. 

Θέση πήρε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. «Η World Athletics χαιρετίζει τις συζητήσεις με την ΔΟΕ να αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και νωρίτερα μέσα στην ημέρα ενημέρωσε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τις θέσεις των προέδρων των εθνικών ομοσπονδιών, των αθλητών και των διοικητικών συμβουλίων. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ΔΟΕ και όλους τους φορείς του αθλητισμού για μία εναλλακτική ημερομηνία.»

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM