Κωνσταντίνος Καρέτσας: «Πάντα έλεγε ότι θέλει να παίξει μόνο με την Ελλάδα», λέει ο πατέρας του

Κωνσταντίνος Καρέτσας: «Πάντα έλεγε ότι θέλει να παίξει μόνο με την Ελλάδα», λέει ο πατέρας του Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Με μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Καρέτσα απάντησε σε ερωτήσεις για τον γιο του, που από το ντεμπούτο του κιόλας στην Εθνική Ελλάδος, έκανε οργανώσεις όπως η UEFA, να τον αποθεώνουν.

Ο 17χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο, αλλά πάντα ήθελε να παίξει μόνο για την Ελλάδα, όπως εξηγεί ο πατέρας του, Βάιος Καρέτσας, μιλώντας στον σταθμό «Politica 89,8» για τη μεγάλη αγάπη του νεαρού ποδοσφαιριστή για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την αυτοπεποίθηση του γιου του μέσα στο γήπεδο, σχολίασε: «Αυτό δεν το μαθαίνεις, το έχεις ή δεν το έχεις. Ο Κωνσταντίνος το έχει από μικρό παιδί που έπαιζε, ήταν πάντα μικρός και αδύνατος, ενώ όλα τα άλλα παιδιά ήταν ψηλότερα και πιο δυνατά. Στενοχωριόταν, του έλεγα δεν πειράζει Κωνσταντίνε θα μεγαλώσεις κι σύ και θα τα δίνεις όλα και όπου βγεις. Βλέπουμε όλοι την πορεία που έχει, του λέμε μην αγχώνεσαι, παίξε το παιχνίδι σου μας λέει τι να αγχωθώ, θα βάλω και γκολ. Όπως το είπε, το έκανε. Η χαρά μας είναι ατελείωτη και δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε».

Σε άλλο σημείο, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Καρέτσα αναφέρθηκε στη θέση του γιιου του στο ποδόσφαιρο. «Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, θέλεις πάντα να κερδίζεις. Η θέση του Κωνσταντίνου είναι “10αρι”, στην Εθνική έπαιξε πρώτη φορά στα δεξιά, πιστεύω πως όταν ξέρεις μπάλα παίζεις παντού. Τα στοιχεία του Κωνσταντίνου είναι το ένας εναντίον ενός, απλά θέλει να απολαμβάνει αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο», είπε.

Για την απόφασή του να επιλέξει την Ελλάδα αντί το Βέλγιο, απάντησε: «Πάντα υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο γιατί κακά τα ψέματα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Εμείς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ως Έλληνες, σε όλα τους. Μετά αυτό το παιδί νιώθει Έλληνας από καιρό όμως στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Όλα όμως πήγαν καλά, από την ΕΠΟ ήρθαν εδώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Τοροσίδης δεν το πίεσαν το παιδί. Αντιθέτως του μίλησαν πολύ ωραία και όλα έγιναν σωστά. Ο Κωνσταντίνος το έλεγε πάντα ότι “μπαμπά αν είναι να επιλέξω, θα επέλεγα πάντα την Ελλάδα. Αυτό τον βοήθησε περισσότερο. Το εθνόσημο είναι τα πάντα, συμβολίζει κάτι. Είναι η πατρίδα σου, ο Κωνσταντίνος δεν φιλάει σήματα, μόνο της Ελλάδας. Ο προπαππούς του Κωνσταντίνου ήρθε στο Βέλγιο, εγώ είμαι Έλληνας τρίτης γενιάς και ο Κωνσταντίνος, τέταρτης».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM