Καμία ποινική δίωξη για τον θάνατο παίκτη χόκεϊ, του οποίου ο λαιμός κόπηκε από παγοπέδιλο αντιπάλου

Τραγικό ατύχημα στο χόκεϊ: Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε παίκτη για τον θάνατο συναθλητή του Facebook Twitter
Φόρος τιμής στον Άνταμ Τζονσον / Φωτ: Getty Images
0

Η εισαγγελία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πως δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος επαγγελματία παίκτη χόκεϊ επί πάγου, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τον θάνατο του Αμερικανού αθλητή Άνταμ Τζόνσον κατά τη διάρκεια αγώνα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2023, όταν ο Τζόνσον, παίκτης των Nottingham Panthers, τραυματίστηκε θανάσιμα στον λαιμό από το πατίνι του παίκτη των Sheffield Steelers, Ματ Πέτγκρεϊβ, με τον οποίο συγκρούστηκε.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ και έντονη συζήτηση στον χώρο του χόκεϊ επί πάγου, καθώς ο θάνατος του 29χρονου Τζόνσον καταγράφηκε μπροστά σε θεατές και μεταδόθηκε ζωντανά. Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και εξέταση όλων των στοιχείων, οι αρχές αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσουν σε δίωξη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως τραγικό ατύχημα.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική προοπτική καταδίκης για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα και, ως εκ τούτου, δεν θα ασκηθεί δίωξη», δήλωσε ο Μάικλ Κουίν, αναπληρωτής επικεφαλής εισαγγελέας. «Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό και βαθιά οδυνηρό περιστατικό», πρόσθεσε ο Κουίν. 

Η οικογένεια και οι φίλοι του Τζόνσον μίλησαν δημόσια για την απώλειά του, αποκαλύπτοντας ότι ο Άνταμ σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στον σύντροφό του, Ράιαν Γουλφ. Η φανέλα του με το νούμερο 47 αποσύρθηκε τιμητικά από τους Nottingham Panthers, ενώ στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του, τόσο η οικογένειά του όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας τον περιέγραψαν ως έναν ταπεινό, ήρεμο και ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο, πέρα από τις αθλητικές του ικανότητες.

Τα προστατευτικά λαιμού δεν ήταν υποχρεωτικά στο χόκεϊ

Το τραγικό αυτό περιστατικό άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας στο χόκεϊ επί πάγου. Όπως έγινε γνωστό, ο Τζόνσον δεν φορούσε προστατευτικό για τον λαιμό τη στιγμή της σύγκρουσης. Μετά τον θάνατό του, η ιατροδικαστής του Σέφιλντ συνέταξε έκθεση στην οποία ζητούσε να γίνει υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών λαιμού στο άθλημα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

Η Αγγλική Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Πάγου (EIHA) ανακοίνωσε ότι από το 2024 τα προστατευτικά λαιμού θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους αθλητές. Ωστόσο, η κορυφαία επαγγελματική λίγκα του Ηνωμένου Βασιλείου, η Elite Ice Hockey League (EIHL), επέλεξε να μην επιβάλει τη χρήση τους, αλλά να «ενθαρρύνει έντονα» τους παίκτες και τους αξιωματούχους να τα φορούν.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Αθλητισμός / Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Η Τσεπνγκετίτς σημείωσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου τον Οκτώβριο του 2024 στο Μαραθώνιο του Σικάγο, τερματίζοντας σε 2 ώρες, 9 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν κατά δύο λεπτά
LIFO NEWSROOM
Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM