Και η Simone Biles λέει ότι κακοποιήθηκε από τον γιατρό της ομάδας: «Δεν θ' αφήσω έναν άντρα να κλέψει τη χαρά μου»

Και η Simone Biles λέει ότι κακοποιήθηκε από τον γιατρό της ομάδας: «Δεν θ' αφήσω έναν άντρα να κλέψει τη χαρά μου» Facebook Twitter
0

Μετά τις συναθλήτριές της, Aly Raisman, Gabby Douglas και McKayla Maroney και η Simone Biles παραδέxεται τώρα ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην αθλίατρο της Εθνικής Αμερικανικής Ομάδας Ενόργανης, Larry Nassar.

Σε μία συγκινητική ανάρτησή της στο Τwitter υπό το hashtag #MeToo, η τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στον Nassar να κλέψει την «αγάπη και τη χαρά της».

«Οι περισσότεροι με ξέρετε σαν ένα χαρούμενο, χαμογελαστό και γεμάτο ενέργεια κορίτσι. Τελευταία, όμως, νιώθω ότι κάτι έχει σπάσει μέσα μου και όσο περισσότερο προσπαθώ να κάνω τη φωνή μέσα στο κεφάλι μου να σιγήσει, τόσο πιο εκκωφαντική γίνεται. Δεν φοβάμαι πλέον να πω την ιστορία μου» τόνισε, μεταξύ άλλων, η 20χρονη σούπερσταρ της ενόργανης.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναζήσω αυτές τις εμπειρίες και ραγίσει η καρδιά μου ακόμη περισσότερο όταν σκέφτομαι πως καθώς προετοιμάζομαι για το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς στις ίδιες ακριβώς εγκαταστάσεις όπου κακοποιήθηκα», συνέχισε.

«Είμαι μοναδική, έξυπνη, ταλαντούχα, γεμάτη πάθος και κίνητρο. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως η ιστορία μου θα είναι πολύ μεγαλύτερη από κάτι τέτοιο και σας υπόσχομαι ότι δεν θα τα παρατήσω ποτέ», πρόσθεσε.

«Αγαπώ αυτό το άθλημα και δεν τα έχω παρατήσει ποτέ. Δεν πρόκειται να αφήσω έναν άντρα, και όσους τού το επέτρεψαν, να κλέψει την αγάπη και τη χαρά μου».

Ο πρώην αθλίατρος της Εθνικής των ΗΠΑ, Larry Nassar έχει ήδη κατονομαστεί σε καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τουλάχιστον 130 γυναίκες, ενώ τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 60 ετών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σε ανακοίνωσή της στο The Associated Press, η Ομοσπονδία Γυμναστικής της Αμερικής εξέφρασε τη λύπη, τη μεταμέλεια και την οργή της για το γεγονός ότι η Biles και άλλες αθλήτριες κακοποιήθηκαν από τον Nassar.

Η Biles, μάλιστα, έσπευσε να αναφερθεί και στο γιατί περίμενε τόσο καιρό για να βγει μπροστά και να μιλήσει. «Για πολύ καιρό αναρωτιόμουν. "Ήμουν πολύ αφελής;", "ήταν δικό μου λάθος;". Τώρα ξέρω τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Όχι. Όχι, δεν ήταν δικό μου λάθος. Όχι, δεν θα φορτωθώ την ενοχή που ανήκει στον Larry Nassar, την Γυμναστική Ομοσπονδία και άλλους», είπε.

Προς συμπαράστασή της έσπευσε αμέσως η συναθλήτριά της και μία από τις πρώτες που μίλησαν ανοιχτά για τα όσα υπέφεραν από τον αθλίατρο της ομάδας, Alexandra Raisman.

«Είμαι περήφανη για σένα. Είσαι απίθανη Simone. Στέκομαι στο πλευρό σου. Τρέμω διαβάζοντας την ανάρτησή σου. Ξέρω ότι θα το ξεπεράσουμε αυτό όλες μαζί», έγραψε στο Twitter.

Με πληροφορίες από New York Times και BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM