Ιωάννης Μελισσανίδης: O πρώτος ανοιχτά γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Οι διακρίσεις απάντηση στην ομοφοβία»

Ιωάννης Μελισσανίδης: O πρώτος ανοιχτά γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Οι διακρίσεις απάντηση στην ομοφοβία» Facebook Twitter
0

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης κάνει κάμινγκ άουτ σε συνέντευξή του και γίνεται ο πρώτος Ελληνας ανοιχτά γκέι Ολυμπιονίκης

Φωτογραφίζεται για τις ανάγκες της συνέντευξης στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus στο Παναθηναϊκό Στάδιο φορώντας το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό του και αυτοπροσδιορίζεται ως ένα «γκέι άνδρας». 

Ο ίδιος αναφέρει πως «το format της κοινωνίας αναγκάζει τους ΛΟΑΤ+να κάνουμε ένα statement για την ταυτότητά μας, κάτι που αν το σκεφτείς, είναι αρκετά στιγματιστικό και "αντισυνταγματικό"» προτρέποντας κάθε νέο ΛΟΑΤΚΙ αθλητή «να μην καταπιέσει ποτέ τη ζωή του και τα θέλω του, να δεχτεί τη φύση του και να κάνει φόκους σ' αυτό που αγαπά χωρίς εκπτώσεις»  

Ως προς το αν έχει δεχτεί ο ίδιος ομοφοβικά περιστατικά απαντά θετικά:  «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».

«Θυμάμαι, μια φορά, τρία άτομα να με πλησιάζουν κάνοντάς μου ομοφοβικά σχόλια. Γενικά δεν δίνω σημασία, γιατί πιστεύω πως σ'ενοχλεί αυτό που τελικά αφήνεις να σε ενοχλήσει» παραδέχεται ο ίδιος. 


Στην ερώτηση αν η σεξουαλική του ταυτότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην καριέρα του ως αθλητή, απαντά αρνητικά «γιατί πίστευα τόσο πολύ στον εαυτό μου το όνειρό μου που δεν υπήρχε περίπτωση κανείς και για κανέναν λόγο να με σταματήσει. Γνώριζα βέβαια ότι το κομμάτι της σεξουαλικότητάς μου θα σχολιαζόταν από κάποιους, αλλά ειλικρινά δεν με ένοιαζε» 


Ο ίδιος αναφέρει ποια είναι η δική του απάντηση σε όλη αυτή την ομοφοβία: «Η δεύτερη Ολυμπιακή διάκριση σε ένα διαφορετικό άθλημα, με το άλμα που έμεινε επίσημα στην ιστορία ως "άλμα Μελισσανίδη", με το οποίο έγινα ο μοναδικός Έλληνας χρυσός ολυμπιονίκης που έχει δύο ολυμπιακές διακρίσεις σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα. Η διάκρισή μου αυτή είναι η απάντηση στην ομοφοβία τους»  

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM