Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου.

 

Το σύνθημα για την «εκκίνηση» δόθηκε με τη συνέντευξη Τύπου για τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, με διοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ και τον δήμο Αθηναίων, ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Αττικής.

 

Ο αγώνας έχει γίνει πλέον θεσμός, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός και, όταν ξεκινήσαμε με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ τη συζήτησή μας, βάλαμε ένα στοίχημα. Να είναι ο καλύτερος ημιμαραθώνιος που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Να είναι ο πιο ευχάριστος και ο πιο όμορφος, αλλά ταυτόχρονα να είναι και ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης μας», σημείωσε.

 

«Φέτος έχουμε μια πραγματική καινοτομία. Το δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων έχει μεταφέρει την ετήσια Νύχτα Πολιτισμού, ώστε να γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενισχύοντας τον αγώνα με πάνω από 40 εκδηλώσεις, κυρίως στο δήμο Αθηναίων, αλλά και σε όμορους δήμους, την προπαραμονή του ημιμαραθωνίου. Είναι η πρώτη φορά που ο ημιμαραθώνιος συνδέεται με αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. Σκεφτείτε ότι 20 Μαρτίου είναι η Νύχτα Πολιτισμού, 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά βεβαίως και η Εαρινή Ισημερία και 22 Μαρτίου ο ημιμαραθώνιος», δήλωσε ακόμη ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στη διοργάνωση.

 

Πατούλης: Αυτό πρέπει να εκπέμπει η χώρα

 

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε ότι ο Ημιμαραθώνιος δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι ομορφιές της Αθήνας. «Είναι αυτό που πρέπει να εκπέμπει η χώρα μας προς τα έξω, το ηλιόλουστο της πόλης, το χαμόγελο, την ιστορία και τον πολιτισμό», σημείωσε.

 

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η διοργάνωση συμβάλλει στην προαγωγή του μαζικού αθλητισμού, του δρομικού κινήματος, αλλά και των νέων ανθρώπων που μαθαίνουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να συμμετέχουν στην πιο υγιή διαδικασία της νέας γενιάς.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής

 

«Ετοιμαζόμαστε και φέτος να υποδεχτούμε χιλιάδες δρομείς στον αγώνα που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της Άνοιξης. Να υποδεχτούμε χιλιάδες χαμόγελα, να βιώσουμε όλοι την πόλη από μια άλλη σκοπιά. Δεν υπάρχουν μυστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός, η γνώση, η εμπειρία και η διάθεση πολλών ανθρώπων από διαφορετικούς φορείς που συνεργάζονται άψογα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμου και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης το αργότερο μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020. Σε περίπτωση που τα όρια συμμετοχής ανά αγώνα δρόμου συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 9 Μαρτίου, τότε οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα κλείνουν άμεσα.