Η UEFA απειλεί με αποκλεισμό τις ομάδες που θέλουν να φτιάξουν δική τους λίγκα- Παρέμβαση από Μπόρις Τζόνσον

Η UEFA απειλεί με αποκλεισμό τις ομάδες που θέλουν να φτιάξουν δική τους λίγκα- Παρέμβαση από Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Την οργισμένη αντίδραση της UEFA προκάλεσαν τα σχέδια 12 μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων να αποχωρήσουν από το Champions League και να δημιουργήσουν μία δική τους κλειστή λίγκα.

 

Η UEFA- μαζί με τις ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας- προειδοποίησε τους «αντάρτες» με αποκλεισμό από εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ενώ στο πλευρό της είναι τόσο ο Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλάνο για την ευρωπαϊκή Super League έχουν συμφωνήσει η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ από την Αγγλία, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης από την Ισπανία και η Μίλαν, η Ίντερ και η Γιουβέντους από την Ιταλία. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή γερμανικών ή γαλλικών συλλόγων.

 

Η UEFA, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Ισπανίας όπως και η La Liga, η Premier League και η Serie A, προειδοποίησαν σε κοινή ανακοίνωση ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα πιθανά μέτρα, νομικά και αθλητικά, για να σταματήσουν «το κυνικό πρότζεκτ που στηρίζεται στην ιδιοτέλεια λίγων συλλόγων».

 

«Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διοργάνωση, σε εγχώριο, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο και οι παίκτες τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τις εθνικές ομάδες τους», επισημαίνει η UEFA, υπενθυμίζοντας την προειδοποίηση που είχε ήδη κάνει η FIFA.

 

Ακόμη, η UEFA ευχαρίστησε τους συλλόγους- ιδιαίτερα τους γαλλικούς και γερμανικούς- που αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε αυτό το πρότζεκτ και κάλεσε τους φιλάθλους και τους πολιτικούς να συνταχθούν στο πλευρό της ενάντια σε ένα τέτοιο πρότζεκτ. «Αυτή η επίμονη ιδιοτέλεια των λίγων τράβηξε πολύ. Αρκετά», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Τζόνσον: Σχέδιο επιζήμιο για το ποδόσφαιρο



Με ανάρτησή του στα social media ο Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε στο πλευρό των ποδοσφαιρικών αρχών και τόνισε ότι το σχέδιο αυτό θα πλήξει την καρδιά του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

«Το σχέδιο για μία ευρωπαϊκή Super League θα είναι πολύ επιζήμιο για το ποδόσφαιρο και υποστηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές αρχές στην ανάληψη δράσης», έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

«Θα πλήξει την καρδιά του εγχώριου παιχνιδιού και θα προβληματίσει τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στους φιλάθλους τους και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα προτού κάνουν περαιτέρω βήματα», υπογράμμισε ακόμη.

 

 

Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τις προσπάθειες για να μην επιτραπεί η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ.

 

Η συζήτηση για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League γίνεται εδώ και καιρό και η UEFA ήλπιζε ότι θα ακυρώσει αυτά τα πλάνα, με μια νέα μορφή Champions League 36 ομάδων, που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τη μορφή αυτής της ευρωπαϊκής Super League. Οι εμπλεκόμενοι θέλουν να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα, με τη συμμετοχή των πλουσιότερων ευρωπαϊκών συλλόγων, χωρίς να υπάρχει η απειλή του υποβιβασμού ή της αποτυχίας πρόκρισης.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM