Η πρώτη αντίδραση της Δεβετζή για την υπόθεση ντόπινγκ και τον κίνδυνο να χάσει το μετάλλιο

Η πρώτη αντίδραση της Δεβετζή για την υπόθεση ντόπινγκ και τον κίνδυνο να χάσει το μετάλλιο Facebook Twitter
1

Mε γραπτή του ανακοίνωσή, ο νομικός εκπρόσωπος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει πως υπάρχει θετικό δείγμα της αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αλλά επισημαίνει ότι η ίδια δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι έχει ξεκινήσει ήδη η πειθαρχική διαδικασία από την πλευρά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητά του πως όσοι προεξοφλούν την αφαίρεση των μεταλλίων της Πηγής Δεβετζή θα διαψευστούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ