Η Κάστερ Σεμένια ετοιμάζει βιβλίο- «Για το πώς ο κόσμος μπορεί να καλωσορίσει όσους γεννιούνται διαφορετικοί»

Η Κάστερ Σεμένια ετοιμάζει βιβλίο- «Για το πώς ο κόσμος μπορεί να καλωσορίσει όσους γεννιούνται διαφορετικοί» Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η χρυσή Ολυμπιονίκης των 800 μ. Κάστερ Σεμένια ετοιμάζει βιβλίο για τους θριάμβους της ως δρομέας, αλλά και τις εμπειρίες της ως intersex γυναίκα, συμπεριλαμβανομένων των μαχών που έχει δώσει για να μπορεί να αγωνίζεται. 

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα κυκλοφορήσει το «Silence all the noise», ενώ η W.W. Norton & Company σχεδιάζει και μία έκδοση για νεαρούς αναγνώστες. 

«Η ζωή μου είχε μάχες, αλλά κυρίως υπήρξε ευτυχισμένη. Μέσα από το παράδειγμά μου θέλω να εκπαιδεύσω, να διαφωτίσω και να ενημερώσω για το πώς ο κόσμος μπορεί να καλωσορίσει εκείνους που γεννιούνται διαφορετικοί», ανέφερε η Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια σε δήλωσή της. 

«Μπορεί να έχετε ακούσει μέρος της ιστορίας μου τα τελευταία χρόνια και μπορεί να με έχετε δει να τρέχω ή να στέκομαι υπερήφανη στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων. Αλλά υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά που θέλω να αφηγηθώ για τη δύναμη, το κουράγιο, την αγάπη, το σθένος και το να είσαι αληθινός με το ποιος είσαι. Θέλω αυτό το βιβλίο να δείξει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πώς να το κάνουν αυτό», συμπλήρωσε. 

Η Κάστερ Σεμένια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800 μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ έχει κερδίσει και τρεις παγκόσμιους τίτλους. 

Όμως, έχει μπει σε μία δικαστική διαμάχη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, μετά την αλλαγή των κανονισμών της το 2018. Σύμφωνα με αυτούς, η Σεμένια πρέπει να πάρει φάρμακα προκειμένου να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης που υπάρχουν φυσικά στον οργανισμό της, έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει σε αγωνίσματα από τα 400 μ. έως το μίλι, σε αγώνες στίβου. 

Η 30χρονη αρνείται να πάρει φαρμακευτική αγωγή. Αρχικά προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), κατά των κανονισμών και στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας. 

Όταν έχασε και αυτή την έφεση, η Σεμένια προσέφυγε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Γιατί να πάρω φάρμακα», είχε πει το 2019. «Είμαι καθαρή αθλήτρια. Δεν κλέβω. Θα έπρεπε να επικεντρωθούν στο ντόπινγκ, όχι σε εμάς», είχε συμπληρώσει. 

Με πληροφορίες από ΑP

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ