European Super League: Σχέδιο για σέντρα τον Σεπτέμβριο - Αντιδράσεις από Καντονά, Μπέκαμ και πρίγκιπα Γουίλιαμ

European Super League: Σχέδιο για σέντρα τον Σεπτέμβριο - Αντιδράσεις από Καντονά, Μπέκαμ και πρίγκιπα Γουίλιαμ Facebook Twitter
EPA
0

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της European Super League την ώρα που ο αντιπρόεδρος της νεοσυσταθείσας διοργάνωσης δηλώνει πως οι αγώνες μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε πέντε μήνες.

Αργά την Κυριακή δώδεκα ομάδες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν και να στηρίξουν το δικό τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μπροστά στη δυσπιστία των φιλάθλων και των Λιγκών στην Γηραιά Ήπειρο. Πρόκειται ουσιαστικά για τις πλουσιότερες ομάδες Αγγλίας, Ισπανίας και Ιταλίας, δηλαδή τις Ρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν, Τσέλσι και Τότεναμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των 12, κάθε χρόνο θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα 20 ομάδες, εκ των οποίων οι 15 θα έχουν μόνιμο συμβόλαιο ως ιδρυτικά μέλη. Οι άλλες πέντε θα προκρίνονται με βάση την παρουσία τους στις εγχώριες διοργανώσεις και σε προκριματικούς αγώνες.

Ο αντιπρόεδρος της νεοσυσταθείσας ευρωπαϊκής Super League, Ανάς Λαγκαρί, παραχώρησε συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», αποκαλύπτοντας το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταρτίσει οι διοικούντες την νέα διοργάνωση.

«Όλα θα μπορούσαν ν’ αρχίσουν σε πέντε μήνες. Μέχρι στιγμής, κανένας σύλλογος δεν απέρριψε την πρόσκληση. Η Super League είναι μία διοργάνωση, που όλοι θέλουν να δουν, κάτι που κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται και τους νέους να δουν ένα ανανεωμένο ποδόσφαιρο, που μπήκε στην τρέλα των μεταγραφών και των χρημάτων», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Λαγκαρί.

Καντονά: Οι πλούσιες ομάδες δεν σεβάστηκαν τους φιλάθλους

Αρνητικός απέναντι στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League δηλώνει και ο Ερίκ Καντονά και επιτέθηκε στους συλλόγους που αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτή τη νέα διοργάνωση: «Οι φίλαθλοι είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει τίποτα και αυτές οι πλούσιες ομάδες δεν τους σεβάστηκαν», τόνισε με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γάλλος, παλιός αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Αυτές οι ομάδες ρώτησαν τους φιλάθλους για αυτό το σχέδιο; Όχι. Και αυτό είναι μεγάλη ντροπή.»

Μπέκαμ: Χρειαζόμαστε το ποδόσφαιρο να είναι για όλους

Κατά της Ευρωπαϊκής Super League τάχθηκε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Άγγλος σούπερ σταρ σε δηλώσεις του τόνισε ότι το ποδόσφαιρο θα μπει σε κίνδυνο, ενώ επεσήμανε ότι χρειάζεται τον ανταγωνισμό.  

«Είμαι κάποιος που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου από τότε που μπορώ να θυμάμαι. Το αγάπησα ως παιδί που ήμουν φίλαθλος και είμαι ακόμα ένα φίλαθλος. Ως παίκτης αργότερα και τώρα ως ιδιοκτήτης, ξέρω πως το άθλημα είναι το απόλυτο τίποτα δίχως τους οπαδούς.»

«Χρειαζόμαστε το ποδόσφαιρο να είναι για όλους. Να είναι δίκαιο και χρειαζόμαστε ανταγωνισμό. Αν δεν υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες, το ποδόσφαιρο που αγαπάει θα μπει σε κίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπιέλσα: Οι πλούσιοι πάντα φιλοδοξούν να είναι πλουσιότεροι

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Μαρσέλο Μπιέλσα, λίγο μετά την ισοπαλία 1-1 ανάμεσα σε Λιντς και Λίβερπουλ. «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πλούσιοι πάντα φιλοδοξούν να είναι πλουσιότεροι, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για τους άλλους», σχολίασε με νόημα ο Αργεντινός προπονητής της Λιντς.

«Καθώς κερδίζουν περισσότερη δύναμη, αρχίζουν να απαιτούν περισσότερα προνόμια έναντι των άλλων. Αυτό που κάνει τον ανταγωνισμό μεγάλο, είναι η ικανότητα μιας από τις αδύναμες ομάδες να αναπτυχθεί, να μην βλέπει τις μεγάλες ομάδες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Αλλά η λογική του κόσμου αυτήν την στιγμή και επομένως αυτή του ποδοσφαίρου, δεν είναι αυτή. Είναι ότι οι ισχυροί γίνονται πλουσιότεροι και οι αδύναμοι γίνονται φτωχότεροι».

Σημειώνεται πως στην προθέρμανση του εν εξελίξει αγώνα με τη Λίβερπουλ - μία απ’ τις ιδρυτικές ομάδες της European Super League - οι παίκτες της Λιντς εμφανίστηκαν φορώντας μπλουζάκια που είχαν πάνω τους τυπωμένο το σλόγκαν «κερδίστε το» κάτω από ένα σήμα του Champions League. Παράλληλα, λίγο πριν τη σέντρα, ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο πέταξε πάνω απ’ το γήπεδο, έχοντας στην ουρά του ένα banner το οποίο έγραφε «πείτε όχι στη Super League».

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των φιλάθλων

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, άσκησε κριτική χθες Δευτέρα στην European Super League, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «συμμερίζεται τις ανησυχίες των φιλάθλων σχετικά με τη συγκεκριμένα ιδέα».

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προστατεύσουμε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα, από το ανώτατο επίπεδο προς το λαϊκό, και τις αξίες του ανταγωνισμού και της δικαιοσύνης στον πυρήνα της» έγραψε στο Twitter.

 «Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των οπαδών σχετικά με την πρόταση για τη δημιουργία της ESL και τη ζημιά που κινδυνεύει να προκαλέσει στο άθλημα που τόσο αγαπάμε» προσθέτει στο τιτίβισμά του, το οποίο φέρει την υπογραφή με το γράμμα «W», που σημαίνει ότι προέρχεται απευθείας από τον πρίγκιπα.  




Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM