Euro 2020: Σε σταθερή κατάσταση ο Έρικσεν - Η ανακοίνωση της UEFA μετά την κατάρρευση στο γήπεδο

Euro 2020: Σε σταθερή κατάσταση ο Έρικσεν - Η ανακοίνωση της UEFA μετά την κατάρρευση στο γήπεδο Facebook Twitter
0

Αισιόδοξα είναι τα νεότερα που φτάνουν από την Κοπεγχάγη, μετά την κατάρρευση του 29χρονου παίκτη της Δανίας μέσα στο γήπεδο Parken, στον αγώνα με την Φινλανδία για το Euro 2020. 

Περίπου μία ώρα μετά την διακοπή του αγώνα και τις δραματικές εικόνες μέσα στο παγωμένο γήπεδο, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter ενημερώνοντας πως ο παίκτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο και έχει σταθεροποιηθεί. 

«Ακολουθώντας το έκτακτο ιατρικό περιστατικό με τον παίκτη της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν, έγινε έκτακτη συνέλευση και με τις δύο ομάδες και αξιωματούχους και περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στις 19:49 CET. Ο παίκτης έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και έχει σταθεροποιηθεί». 

Στο 42ο λεπτό του αγώνα, που τελικά διακόπηκε, το γήπεδο «πάγωσε» στο ματς Δανία - Φινλανδία, όταν ο 29χρονος παίκτης της Δανίας, Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε απρόσμενα στο γήπεδο. 

Γιατροί προσπάθησαν να του κάνουν τεχνητή αναπνοή ενώ σύμφωνα με την τηλεόραση του Αντ1 χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής. Η σύντροφος του κατέβηκε στο γήπεδο. Οι Δανοί σχημάτισαν ένα «ανθρώπινο τείχος» γύρω από τον παίκτη όσο οι γιατροί επιχειρούσαν να τον επαναφέρουν και τελικά τον απομάκρυναν με φορείο και μεγάλα σεντόνια εκατέρωθεν του φορείου, περίπου 15 λεπτά μετά την κατάρρευση στο χορτάρι. 

Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική ομάδα της Δανίας, στον ποδοσφαιριστή έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 

Φωτογράφος του Reuters τράβηξε τον Έρικσεν να σηκώνει το χέρι του καθώς η ιατρική ομάδα τον απομάκρυνε από το γήπεδο, αλλά το στιγμιότυπο άργησε να κυκλοφορήσει στα media, με αποτέλεσμα να εκφραστούν φόβοι για την τύχη του παίκτη, καθώς δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση. 

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο έγραψε στο twitter: «Ο μάνατζερ του Κρίστιαν Ερικσεν δήλωσε σε τοπικό ραδιόφωνο αφότου μίλησε με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή πως ο ίδιος αναπνέει και μπορεί να μιλήσει». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής Δανίας ανέφερε πως ο 29χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε μέσω βιντεοκλήσης με τους συμπαίκτες του.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ