Ενισχύονται με 12 εκατ. ευρώ τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Ενισχύονται με 12 εκατ. ευρώ τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία Facebook Twitter
Ενισχύονται με 12 εκατ. ευρώ τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία
0

Την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με 12 εκατ. ευρώ ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομίας και ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Σήμερα, αξιοποιούμε τον πρόσθετο ταμειακό χώρο που έχει δημιουργηθεί, για να κάνουμε πράξη άλλη μία κυβερνητική πρωτοβουλία» επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Προχωράμε στη στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Διαθέτουμε συνολικά για τον σκοπό αυτό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, μέσα από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Κυβέρνησης μας», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, επανέλαβε μεταξύ άλλων ότι η χώρα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ