Εμιλιάνο Σάλα: Με ληγμένη άδεια πτήσης ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους

Εμιλιάνο Σάλα: Με ληγμένη άδεια πτήσης ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσημη έκθεση για τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα, στην οποία γίνεται λόγος για ληγμένη άδεια του πιλότου ενώ καταγγέλλονται οι μαζικές παράνομες πτήσεις τσάρτερ. 

Σύμφωνα με την έκθεση ο πιλότος που κυβερνούσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος το οποίο κατέπεσε στη Μάγχη σκοτώνοντας τον ίδιο και τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα τον Ιανουάριο του 2019 είχε ληγμένη άδεια πτήσης, δεν είχε εκπαιδευθεί να πετάει τη νύχτα και πετούσε με υπερβολική για τις προδιαγραφές του αεροσκάφους ταχύτητα. Στην αναφορά της βρετανικής Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, αποκαλύπτεται ακόμα ότι στο τύπου Piper Malibu αεροσκάφος πιθανότατα υπήρξε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα μετά από βλάβη στην εξάτμιση που επέτρεψε στα αέρια να εισέλθουν στην καμπίνα από το σύστημα θέρμανσης.

Οι Αρχές είχαν ζητήσει την εγκατάσταση οθονών μονοξειδίου του άνθρακα στα αεροσκάφη, το κόστος τους είναι ιδιαίτερα χαμηλό καθώς δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ, ώστε οι πιλότοι να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον «σιωπηλό δολοφόνο» όπως χαρακτηρίζεται το αέριο. Ακόμα αναφέρεται ότι ο πιλότος πραγματοποιούσε ελιγμούς για να αποφύγει την κακοκαιρία πριν τη συντριβή του αεροπλάνου που ταξίδευε με ταχύτητα 245 όταν η μέγιστη επιτρεπόμενη είναι 203.

Σε ότι αφορά την άδεια, αποκαλύπτεται πως είχε λήξη, σύμφωνα με την EASA (European Union Aviation Safety Agency) από τον Νοέμβριο του 2018 και έτσι ο πιλότος δεν μπορούσε να πραγματοποιεί πτήσεις. Η άδεια του πιλότου δεν του επέτρεπε να πραγματοποιεί επί πληρωμή πτήσεις και πλέον οι Αρχές εξετάζουν και το ποιος τον προσέλαβε για να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι. Γίνεται ακόμα λόγος για ακόμα βλάβη στον αυτόματο πιλότο ο οποίος όμως δεν είχε ενεργοποιηθεί κατά το συμβάν. 

Τέλος η έκθεση αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρυθμιστικοί φορείς όσον αφορά τον έλεγχο των παράνομων αεροπορικών πτήσεων τσάρτερ που πραγματοποιούνται ευρέως ποδοσφαιρική βιομηχανία και όχι μόνο, θέτοντας αμέτρητες ζωές σε κίνδυνο. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ ο Σάλα ταξίδευε από τη Νάντη της Γαλλίας προς το Κάρντιφ της Ουαλίας μετά από τη μεταγραφή του στην ομώνυμη ομάδα που αγωνιζόταν τότε στην αγγλική Premier League. Λίγο πριν από την πτώση του αεροσκάφους, ο Αργεντινός επιθετικός είχε στείλει μήνυμα σε φίλους μέσω WhatsApp γράφοντας ότι φοβόταν πως το μονοκινητήριο Piper Malibu θα διαλυόταν στον αέρα.



Με πληροφορίες από Guardian/ΣΚΑΪ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM