Δήμος Αθηναίων- Παναθηναϊκός: Yπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό

Δήμος Αθηναίων- Παναθηναϊκός: Yπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μία ημέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, έπεσαν οι υπογραφές για την «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό, που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το νέο του ποδοσφαιρικό «σπίτι».

Παράλληλα, οι Αθηναίοι θα απολαμβάνουν δύο πολύτιμους και μεγάλης έκτασης ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Τρεις μήνες μετά την παρουσίαση, από τον Δήμαρχο Αθηναίων, σήμερα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συμβαλλόμενων μερών ανέλαβαν με τις υπογραφές τους, και τυπικά να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη δημιουργία των δυο υπερτοπικών-μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού. Με την ολοκλήρωση των έργων, 

Η υπογραφή των συμβάσεων από τα τέσσερα συμβαλλόμενα μέρη, έκλεισε τυπικά έναν «κύκλο» εγγράφων, ανοίγοντας έναν άλλο, εκείνον των έργων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε πως «Είναι μία ιστορική μέρα για τον Δήμο Αθηναίων. Το διπλό όνειρο της Αθήνας και του Παναθηναϊκού αποκτά επιτέλους «σάρκα και οστά». Χρειάστηκε να δουλέψουμε όλοι μαζί, μεθοδικά και αποτελεσματικά. Να υπερβούμε εγωισμούς, ανησυχίες, προσκόμματα. Να δούμε μακρύτερα από το "σήμερα" και να χτίσουμε για το "αύριο".

»Με αυτές τις υπογραφές, περνάμε αποφασιστικά στο επόμενο στάδιο της υλοποίησης. Χρειάζεται η ίδια προσήλωση, η ίδια καλή συνεργασία, η ίδια αποτελεσματικότητα.

»Σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο, ενώ οι Αθηναίοι μια όμορφη, ζωντανή γειτονιά στο Βοτανικό και αντίστοιχα ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και αυτή είναι η δέσμευση όλων μας, της Πολιτείας, του Δήμου, του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ και των Τραπεζών. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, το έργο θα γίνει, δεν πρόκειται να το στερήσουμε από κανέναν Αθηναίο.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Παναγιώτης Μαλακατές, έκανε λόγο για μια νέα εποχή για τον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας ενώ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, μίλησε για νέα προοπτική στον Παναθηναϊκό, στον Ερασιτέχνη και στην ΠΑΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο διμερείς συμβάσεις είναι μεταξύ α) του Δήμου Αθηναίων και του Ερασιτέχνη Π.Α.Ο. και β) του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ Π.Α.Ο., ενώ η μία τριμερής σύμβαση είναι ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΠ Ελαιώνα και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Η πρώτη σύμβαση περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης των έργων στο Βοτανικό και στην Αλεξάνδρας.

Στη δεύτερη, αναφέρονται οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης των εμπορικών χρήσεων του γηπέδου, ενώ στην τρίτη σύμβαση περιέχονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ανέγερσης και χρηματοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σωματείου Π.Α.Ο. από την ΑΕΠ Ελαιώνα.

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού που από χθες πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδας, σήμερα, μπορεί να πανηγυρίζει διπλά! Υπογράψαμε τις συμβάσεις και προχωράμε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, τη Διπλή Ανάπλαση! Ένα εμβληματικό έργο για τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως μια σπουδαία αστική παρέμβαση για την Αθήνα» έγραψε σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάνης.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM