«Δεν πιστεύω ότι το άκουσα αυτό»- Ο Χάμιλτον κατά του Έκλεστοουν, για την στήριξη στον Πούτιν

Ο Λιούις Χάμιλτον Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Λιούις Χάμιλτον κατακεραύνωσε τον Μπέρνι Έκλεστοουν για την στήριξη στον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να δίνεται βήμα σε κάποιον που φαίνεται να υποστηρίζει το να σκοτώνονται άνθρωποι. 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κάλεσε ουσιαστικά τα τηλεοπτικά δίκτυα να γυρίσουν την πλάτη τους στον 91χρονο, τονίζοντας ότι τέτοιες δηλώσεις «μας πάνε πίσω δεκαετίες». 

Ο Έκλεστοουν, δήλωσε ο Χάμιλτον, είναι μια «παλιά φωνή», που πλέον δεν εκπροσωπεί το άθλημα, αντιδρώντας στα λεγόμενα του πρώην «αφεντικού» της Formula 1, ο οποίος είπε ότι θα «έτρωγε σφαίρα» για τον Ρώσο πρόεδρο και έριξε ευθύνες στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Δεν το χρειαζόμαστε άλλο αυτό. Το να ακούμε από κάποιον ότι πιστεύει στον πόλεμο, στον εκτοπισμό των ανθρώπων και στο να σκοτώνονται άνθρωποι και να υποστηρίζει αυτό το άτομο (τον Πούτιν), με ξεπερνά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός της Mercedes. 

«Δεν πιστεύω ότι το άκουσα αυτό. Αυτό θα μας πάει πίσω δεκαετίες και ακόμη δεν έχουμε δει το πραγματικό βάρος του πόνου. Γιατί;», συνέχισε. «Αν δεν έχεις τίποτα θετικό να συνεισφέρεις, μην τους δίνετε χώρο», συμπλήρωσε. 

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν ήταν το «αφεντικό» της Formula 1 για τέσσερις δεκαετίες, μέχρι το 2017. «Θα έτρωγα ακόμα μια σφαίρα για τον Πούτιν», είπε σε συνέντευξη στο «Good Morning Britain» του ITV σήμερα, όταν ρωτήθηκε σχετικά και χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο «πρώτης τάξεως» άνθρωπο. 

«Αυτό που κάνει είναι κάτι που πίστευε ότι ήταν το σωστό για τη Ρωσία», δήλωσε αναφερόμενος στον πόλεμο, για τον οποίο είπε ότι δεν ήταν «σκόπιμος». Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να είχε αποτραπεί, αν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε «αρκετά μεγάλη προσπάθεια» προκειμένου να μιλήσει με τον Πούτιν. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αν η Ουκρανία ήθελε να το αποφύγει αυτό σωστά, θα μπορούσε να το έχει κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας αργότερα στον Πιρς Μόργκαν, στο TalkTV, ο Έκλεστοουν φάνηκε να αναφέρεται στους Ουκρανούς λέγοντας «οι Ρώσοι». «Πόσοι Ρώσοι υπήρχαν στην Ουκρανία όταν ο Πούτιν εισέβαλε; Ήταν όλοι Ρώσοι», είπε. Όταν ο Μόργκαν διαφώνησε, ο Έκλεστοουν απάντησε: «Όχι, ήταν Ρώσοι». 

Με πληροφορίες από Guardian
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ