Βερολίνο: Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο- Τερμάτισε σε 2:01:09

Ελιούντ Κιπτσόγκε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου- το οποίο κατείχε ο ίδιος- κερδίζοντας τον αγώνα στο Βερολίνο σε 2:01:09. 

Ο 37χρονος Κενυάτης, δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ήταν 30 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε πετύχει και πάλι στον μαραθώνιο του Βερολίνου, πριν από τέσσερα χρόνια. 

Από την αρχή ήταν σαφείς οι προθέσεις του Κιπτσόγκε να «απειλήσει» το χρονόμετρο. Σε αντίθεση με το προηγούμενο ρεκόρ, αυτή τη φορά ξεκίνησε δυνατά από την αρχή. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι κάλυψε τα πρώτα 5 χλμ. σε 14:14 και τα πρώτα 10χλμ. σε 28:22, ένας ρυθμός που όχι μόνο τον έβαζε σε τροχιά για κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, αλλά και για να απειλήσει το «ορόσημο» των 2 ωρών.

Διατήρησε αυτό τον ρυθμό έως τα μισά της διαδρομής, απόσταση που κάλυψε σε 59:50, αλλά στη συνέχεια άρχισε να πέφτει λίγο ο ρυθμός του, αλλά το ρεκόρ ήταν και πάλι «ορατό», κάτι που τελικά πέτυχε.  

Στις γυναίκες, η Τίγκιστ Ασέφα έκανε την έκπληξη και κέρδισε σε 2:15:37, καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής, ενώ έγινε η τρίτη ταχύτερη γυναίκα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ