Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, με την προϋπόθεση ότι θα το αποφασίσουν οι αντίστοιχες ομοσπονδίες, υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα συνεχίσει να σημειώνει ύφεση και οι ομοσπονδίες θα δώσουν το «πράσινο φως».

 

«Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι Αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τους.

 

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι σταδιακά προγραμματίζεται και η άρση των περιοριστικών μέτρων. Σε ό,τι αφορά στις αθλητικές διοργανώσεις, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

Χθες ο κ Αυγενάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει πως «Καταρχήν θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης».