ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Australian Open: Κύργιος και Κοκκινάκης κατέκτησαν το τρόπαιο στο διπλό

Australian Open: Κύργιος και Κοκκινάκης κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Τον τίτλο στο διπλό του Australian Open  κατάφεραν να καταστήσουν στη Μελβούρνη ο Νικ Κύργιος κι ο Θανάσης Κοκκινάκης, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πορεία τους στη διοργάνωση.

Το φοβερό δίδυμο επικράτησε των Αυστραλών Ματ Έμπντεν/Μαξ Παρσέμε 2-0 σετ (7-5, 6-4) και σήκωσαν την κούπα.

Oι φοβεροί Ελληνοαυστραλοί έγιναν η πρώτη ομάδα από την χώρα τους που κατακτάει major τίτλο μετά από 22 χρόνια. Είναι, μάλιστα, και η πρώτη ομάδα στην Open Era που μπαίνει με wild card στη διοργάνωση και φεύγει με την κούπα.

Οι δύο τους πανηγύρισαν τον τίτλο στο διπλό του Australian Open με πειράγματα κατά τη διάρκεια της flash interview μετά από τη λήξη της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα ο Κύργιος επιχειρώντας να πειράξει τον συμπαίκτη του, προέτρεψε τις κοπέλες να ετοιμαστούν μιας και θα έβγαιναν στη Μελβούρνη να το πανηγυρίσουν.

«Νικ, σ' αγαπώ αδερφέ μου"» είπε ο Κοκκινάκης μετά από την κατάκτηση του τίτλου και συνέχισε. «Μπορώ να πω ότι σίγουρα δεν περιμέναμε να φτάσουμε κοντά σε αυτό τον τίτλο και με την βοήθεια του κόσμου όλη η εβδομάδα ήταν απίστευτη. Η κάλυψη του γεγονότος και η εμπιστοσύνη που πήραμε ήταν ό,τι χρειαζόμασταν και δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω».

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ