US Open: Η Οσάκα νικήτρια, με ανατροπή- Τρίτο Γκραν Σλαμ στα 22 της χρόνια

US Open: Η Οσάκα νικήτρια, με ανατροπή- Τρίτο Γκραν Σλαμ στα 22 της χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Η Ναόμι Οσάκα αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του φετινού, διαφορετικού λόγω πανδημίας, US Open, με ανατροπή στον τελικό, κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα.

Στα 22 της, η Οσάκα έχει ήδη τρεις τίτλους Γκραν Σλαμ στο ενεργητικό της. Στον τελικό, μπορεί η Αζαρένκα να προηγήθηκε κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-1, αλλά η Γιαπωνέζα αντεπιτέθηκε με 6-3, 6-3, στα δύο επόμενα, για να κερδίσει τον τίτλο, για δεύτερη φορά στο US Open.

«Δεν θέλω να ξαναπαίξω εναντίον σου σε άλλους τελικούς, δεν το απολαμβάνω, ήταν πραγματικά δύσκολο ματς για εμένα», είπε αστειευόμενη η Οσάκα στην Αζαρένκα. Πάντως, μέχρι τώρα, η 22χρονη έχει κερδίσει κάθε τελικό Γκραν Σλαμ στον οποίο έχει βρεθεί. «Ήταν πραγματική έμπνευση για μένα, γιατί συνήθιζα να σε βλέπω να παίζεις εδώ όταν ήμουν μικρότερη. Έμαθα πολλά, οπότε σε ευχαριστώ», συμπλήρωσε αποδίδοντας τα εύσημα στην 31χρονη Λευκορωσίδα.

Σε όλη τη διάρκεια του US Open η Ναόμι Οσάκα έστρεψε πάνω της τα βλέμματα και για μη αγωνιστικούς λόγους. Η 22χρονη επέλεξε να εμφανίζεται στο κορτ με μάσκα που κάθε φορά είχε πάνω ένα διαφορετικό όνομα. Τα ονόματα μαύρων που έχουν δολοφονηθεί στις ΗΠΑ, στέλνοντας ένα δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Μετά τον τελικό, η τενίστρια εξήγησε ότι η καραντίνα της έδωσε την ευκαιρία να σκεφτεί πολύ κάποια πράγματα. «Τι θέλω να πετύχω, για ποιο πράγμα θέλω να με θυμούνται οι άνθρωποι. Αυτό είχα στο μυαλό μου όταν ήρθα στο τουρνουά», ανέφερε η Οσάκα. Αρχικά φόρεσε μάσκα με το όνομα της Μπριόνα Τέιλορ και ακολούθησαν οι Ελιτζάια ΜακΚλέιν, Αχμάντ Αρμπερί, Τρέιβον Μάρτιν, Τζορτζ Φλόιντ και Φιλάντο Καστίλ.

Για τον τελικό, επέλεξε να φορέσει μάσκα με το όνομα του Ταμίρ Ράις, ενός 12χρονου αφροαμερικανού, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ένας λευκός αστυνομικός στο Κλίβελαντ, το 2014.

US Open: Η Οσάκα νικήτρια, με ανατροπή- Τρίτο Γκραν Σλαμ στα 22 της χρόνια Facebook Twitter
EPA
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM