Παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων από την Τζένγκο στον ακοντισμό- Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων από την Τζένγκο στον ακοντισμό- Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εκπληκτική εμφάνιση έκανε η Ελίνα Τζένγκο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου U20, καθώς πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού στην ηλικιακή κατηγορία.

Η 18χρονη αθλήτρια έστειλε το ακόντιο στα 63,96 μ., στον τελικό του αγωνίσματος στη διοργάνωση που διεξάγεται στα Γιάννενα. Έτσι, βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων (U20), στον ακοντισμό, το οποίο κατείχε η Κουβανή Γιουλέμνις Αγκιλάρ, με 63,86 μ., από το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζένγκο γράφει το όνομά της στις λίστες των παγκοσμίων ρεκόρ. Τον Μάιο του 2019 είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία των κορασίδων.

Πέρα από παγκόσμιο ρεκόρ, η επίδοση της Τζένγκο είναι βέβαια και πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων, καθώς συνέτριψε την επίδοση που είχε πετύχει πριν από λίγες ημέρες, στις 8 Ιουλίου, όταν είχε στείλει το ακόντιο στα 61,53 μέτρα.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΛΑΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΟΕ ICE

Αθλητισμός / «Είναι λυπηρό»: Η πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής για την ICE στη χειμερινή Ολυμπιάδα

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραδέχθηκε ότι το κλίμα πριν από τη χειμερινή Ολυμπιάδα στο Μιλάνο και την Κορτίνα έχει βαρύνει από γεγονότα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό
THE LIFO TEAM