Ιστιοπλοΐα: Η ομοσπονδία έκανε αγωγή στον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, ζητά 100.000 ευρώ

Ιστιοπλοΐα: Η ομοσπονδία έκανε αγωγή στον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, ζητά 100.000 ευρώ Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Αγωγή σε βάρος του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη κατέθεσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Η ομοσπονδία διεκδικεί από τον Κακλαμανάκη 100.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για τα όσα είπε μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής. Είχε προηγηθεί εξώδικο της ΕΙΟ στον αθλητή που έχει κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια, το χρυσό το 1996 στην Ατλάντα και το αργυρό το 2004 στην Αθήνα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε καλέσει αθλητές να τοποθετηθούν ενώπιον της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Ανάμεσά τους ήταν ο Νίκος Κακλαμανάκης αλλά τα όσα είπε σε βάρος της ομοσπονδίας δυσαρέστησαν τους διοικούντες την ΕΙΟ. Έτσι, στα τέλη Νοεμβρίου 2019 του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του για «παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Είναι θλιβερό, εκτός αθλητικού πνεύματος και αξιών, να σύρεται στα δικαστήρια από την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία ο Νίκος Κακλαμανάκης», σχολίασε μέσω Twitter ο κ. Αυγενάκης. «Ο κάθε Ολυμπιονίκης δεν είναι "πρότυπο" μόνο για τα μετάλλια του, αλλά και για το θάρρος της γνώμης του», έγραψε ακόμη ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ