Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανέβαλαν την εκπαίδευση για τους εθελοντές, εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ιαπωνία.

 

Η εκπαίδευση επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, αλλά θα προγραμματιστεί σε νέα ημερομηνία, όπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδυ.

 

Σε αυτήν αναφέρεται ότι η εκπαίδευση των εθελοντών δεν θα επηρεάσει άλλες προετοιμασίες και πως οι διοργανωτές δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να ματαιώσουν τους Αγώνες.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του.

 

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας συνεχίζει να είναι το ενδεχόμεο ο Covid-19 να διαδοθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Έχουμε επίσης δημοσιεύσει ένα στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και απόκρισης, που περιλαμβάνει έκκληση για 675 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουμε χώρες, ιδιαίτερα αυτές που είναι περισσότερο ευάλωτες».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr