ΕΕΑ: Εισηγήθηκε την αποβολή ΠΑΟΚ - Ξάνθης από το πρωτάθλημα

ΕΕΑ: Εισηγήθηκε την αποβολή ΠΑΟΚ - Ξάνθης από το πρωτάθλημα Facebook Twitter
Eurokinissi / MOTION TEAM - Φωτ. Αρχείου
0

Την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα αποφάσισε κατά την συνεδρίαση της την Δευτέρα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.


Ειδικότερα, με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. Αρχικά τα μέλη της επιτροπής που είχαν οριστεί από την κυβέρνηση διαπίστωσαν με ψήφους 4-1 παραβάσεις σε ό,τι αφορά και τις δύο ομάδες.

Στη συνέχεια, σε νέα ψηφοφορία, με ψήφους 3-2 εισηγήθηκαν την ανάκληση πιστοποιητικού για παράβαση στο μετοχολόγιο για την Ξάνθη και για την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση, που τινάζει τον αέρα στο πρωτάθλημα, θα κριθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague, το οποίο θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση.

Οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία όμως δεν θα εξετάσει την ουσία των υποθέσεων, αλλά το αν οι ποινές αυτές πρέπει να επιβληθούν, ενώ έχουν και τη δυνατότητα της προσφυγής στο CAS (το Ανώτατο Διεθνές Ακυρωτικό Δικαστήριο).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM