Πόλο: Η Εθνική Ελλάδος στους «8» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Πόλο: Η Εθνική Ελλάδος στους «8» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Facebook Twitter
EPA
0

Χάρη σε ένα ξέσπασμα διαρκείας στην τρίτη περίοδο, η εθνική πόλο των ανδρών ξεπέρασε το κάκιστο ξεκίνημά της και επικράτησε 14-7 της Ρουμανίας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Γαλανίδη και άνοιξε το σκορ με τον Κολόμβο. Ο Τικ όμως είχε 5 απαντήσεις στα σουτ των Ελλήνων κι έτσι οι Ρουμάνοι με συνεχόμενα τέρματα, πήραν το προβάδισμα με 3-1 στην πρώτη περίοδο που ήταν απογοητευτική για τα ελληνικά χρώματα. Ο Οάντα έγραψε το 4-1 για τη Ρουμανία στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου για να μειώσει αμέσως μετά στο γκολ (4-3) ο Γενηδουνιάς, με δύο προσωπικά τέρματα. Παρά τα απογοητευτικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (0/4), η Εθνική έμεινε κοντά στο σκορ, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 5-4. Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού κράτησε την Ελλάδα στο ματς ωστόσο ο Βλαχόπουλος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου, με τον Τικ να του λέει "όχι" σε εκτέλεση πέναλτι.

Ο Γούνας ισοφάρισε σε 5-5 στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου κι αμέσως μετά ο Καπότσης με σουτ από τα έξι μέτρα, έβαλε μπροστά με 6-5 την Ελληνική ομάδα που έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Ο Γούνας έκανε το 7-5, στα τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου που για πρώτη φορά στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν εξαιρετική για τους διεθνείς μας. Ο Γενηδουνιάς έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων (8-5), σκοράροντας στην κόντρα, με τους Ρουμάνους να πελαγοδρομούν από την ελληνική αντεπίθεση. Ο Καπότσης και ο Παπαναστασίου αύξησαν κι άλλο την απόσταση (10-5) από τους παίκτες του Κεχαγιά, με την ελληνική ομάδα να ολοκληρώνει με 6-0 το τρίτο οκτάλεπτο.
Σημαντική και η προσφορά του Γαλανίδη στο κρίσιμο αυτό σημείο καθώς διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα, η Εθνική Ελλάδος δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα ,συντηρώντας το προβάδισμά της κι έτσι πανηγύρισε μία εύκολη (στο δεύτερο μισό του αγώνα) πρόκριση στους "8". Κορυφαίος φυσικά σε απόδοση παίκτης της Ελλάδας ο Γενηδουνιάς, με έξι γκολ.

Με την είσοδό του στην οκτάδα της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο προ-ολυμμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (εφόσον φυσικά δεν εξασφαλίσει από το Ευρωπαϊκό το εισιτήριο για το Τόκιο).

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

Διαιτητές: Ναούμοφ (Ρωσία)- Κολόμπο (Ιταλία)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Κεχαγιάς): Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Γκιμπάν, Βάντσικ, Αμπρουντάν

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος):Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης , Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2 , Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM