Τσιτσιπάς: «Είχα καιρό να κλάψω μετά από αγώνα - Σήμερα ένιωσα κάτι που δεν εξηγείται»

Τσιτσιπάς: «Είχα καιρό να κλάψω μετά από αγώνα - Σήμερα ένιωσα κάτι που δεν εξηγείται» Facebook Twitter
1

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλαψε για τον αποκλεισμό του από τον Σταν Βαβρίνκα στους «16» του Ρολάν Γκαρός, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μετά τον αγώνα που κρίθηκε σε 5 σετ.

Μία ήττα που απέδωσε στα πολλά χαμένα break points για άλλη μια φορά. Ο 20χρονος τενίστας αναφέρθηκε και στην τελευταία φάση του ματς στη συνέντευξη Τύπου: «Η μπάλα ήταν μέσα και ναι, χρειάζεται hawkeye και στο χώμα».

Αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε: «Είχα καιρό να κλάψω μετά από αγώνα. Ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ. Θα προσπαθήσω να μάθω απ' αυτή την εμπειρία όσα περισσότερα μπορώ».

Λίγες ώρες μετά από τον αγώνα του με τον Βραβρίνκα ο Στέφανος Τσιτσιπάς τοποθετήθηκε για την ήττα και το μάθημα ζωής του πήρε από το ίδιο το άθλημα και τον Ελβετό αντίπαλο του. Ο Έλληνας τενίστας δημοσίευσε στα social media ένα μήνυμα με το οποίο περιγράφει τα συναισθήματά του:

«Σήμερα ένιωσα κάτι που δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά σε όλη μου τη ζωή, στα είκοσι χρόνια ύπαρξης μου που ένιωσα αυτή την "αύρα", τον πραγματικό ορισμό της λέξης, τον ανταγωνισμό. Όχι οποιοδήποτε είδος ανταγωνισμού όμως, αυτό ήταν διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, οποιαδήποτε άλλη μάχη, οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο γήπεδο του τένις.

Υπάρχει κάτι στη σημερινή μέρα που δεν θα μπορώ να εξηγήσω. Είναι ένα συναίσθημα που με κάνει να εκτιμώ το άθλημα που επέλεξα να κυνηγήσω στη ζωή μου ως καριέρα. Η πικρή γεύση αυτής της απώλειας είναι κάτι ανεξήγητο.

Ο Σταν Βαβρίνκα κάνει το άθλημα μας αληθινό και ρεαλιστικό. Είναι κάτι που είναι σπάνιο να βρεις στον κόσμο που είμαστε. Είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει γοητεία και χάρισμα σε αυτό. Και οι δύο παλέψαμε, και οι δύο πήγαμε πέρα από τα όρια μας, και οι δύο βιώσαμε τύχη και το πεπρωμένο μας τράβηξε σε αυτό το παριζιάνικο κορτ μετά από πέντε ώρες σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας.

Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν υπάρχει διπολική επίδραση σε αυτό. Σήμερα έμαθα κάτι που κανένα σχολείο, καμία τάξη, κανένας δάσκαλος δεν θα μπορούσε να διδάξει. Λέγεται να ζεις τη ζωή!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today I felt something that I can’t really explain. Today was the first time in my entire life, in my twenty years of existence that I felt that “aura”, the real definition of the word, competition. Not any kind of competition though, it felt different than any other time, any other battle, any other moment on the tennis court. There is something about today that I won’t be able to explain. It’s a feeling that makes me appreciate the sport that I chose to pursue in my life as a career. The bitter taste of that loss is something unexplainable. @stanwawrinka85 makes our sport real and pragmatic. It’s something that’s rare to find in the world that we are at. It’s something unique. There is loads of charm and charisma to it. We both struggled, we both went beyond our limits, we both experienced luck and our destiny was drawn on that Parisian court after five hours of physical and mental suffering. I really don’t know if what I feel right now is positive or negative. There is no bipolar effect to it. Today I learned something that no school, no classroom, no teacher would be able to teach. It’s called, living life!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Seek discomfort. Great things never came from comfort zones. @adidastennis | #heretocreate

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ