Πόλο: Η εθνική εφήβων «διέλυσε» την Τσεχία με 30-4 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Πόλο: Η εθνική εφήβων «διέλυσε» την Τσεχία με 30-4 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
0

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης εφήβων συνέτριψε σήμερα την ομάδα της Τσεχίας, στην 3η αγωνιστική των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Μάλτα.

Οι νέοι αθλητές του πόλο νίκησαν τους Τσέχους με 30-4, χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους.

Κάνοντας το 3 στα 3 στα προκριματικά, πέρασε στην τελική φάση που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 18 Αυγούστου στην Τιφλίδα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελλάδα να ανοίγει το σκορ με τον Σγουρίδη αλλά η Τσεχία απάντησε ισοφαρίζοντας με τον Σότσορ και πήρε το προβάδισμα με τον Κούρντα (2-1).

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Νίκου Βενετόπουλου πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τους Καρακούρο και Χαλυβόπουλο Αρ. αλλά και πάλι οι Τσέχοι ισοφάρισαν με τον Ιβάνοβιτς.

Παρόλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με ένα γκολ διαφορά, χάρη σε τέρμα του Τσαταλιού.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο ίδιος παίκτης έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων (3-5) στην Ελλάδα, ενώ οι Χαλυβόπουλος Αρ. 5 και Γκίλλας 2 αύξησαν τη διαφορά (3-12) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Νίκου Βενετόπουλου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό σκοράροντας διαρκώς και ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος που σημείωσε οκτώ τέρματα, ενώ πέντε πέτυχε ο Μιχάλης Καρακούρος.

  

Η Τσεχία δεν κατάφερε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του αγώνα, με το τελικό σκορ να είναι 30-4 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-8, 0-7, 1-11

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ