Ιστορικές σελίδες για το ελληνικό τένις, γράφτηκαν σήμερα στο αυστραλιανό Όπεν, με τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε με 3-1 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ, σε έναν αγώνα που θα θυμάται για τη ζωή του. 

 

Ο 20χρονος απέκλεισε τον Ελβετό στη φάση των "16" του Australian Open, με τρία από τα τέσσερα σετ να κρίνονται στο τάι μπρέικ.

 

Στο τελευταίο γκέιμ, ο εκπληκτικός αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Φέντερερ έστειλε το μπαλάκι στο φιλέ και αμέσως οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι. 

 

Ο Στέφανος έριξε τη ρακέτα του, χαμογέλασε και ένα τεράστιο χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό του. Δεν πανηγύρισε έξαλλα παρά μόνο έπιασε το κεφάλι του δείχνοντας να μην πιστεύει και ο ίδιος τι είχε μόλις πετύχει.

 

Μετά από λίγο πλησίασε πρώτα το θρύλο Φέντερερ για χειραψία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο»

 

Ο Τζο ΜάκΕνρο βρέθηκε στο πλευρό του Τσιτσιπά μετά το τέλος του αγώνα και στην ερώτηση του για το αν αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής του απάντησε: «Το σίγουρο είναι ότι είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο (...) Ο Ρότζερ είναι ο θρύλος του αθλήματος μας, έχει παίξει τόσο σπουδαίο τένις - δεν μπορώ να περιγράψω τι συνέβη σήμερα όπου έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας».