Η απάντηση της ΕΠΟ στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν δεν άργησε να έρθει.

Πριν από λίγες ώρες εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση προς την ανώτατη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τη ματαίωση του αρχικά προγραμματισμένου γι΄ αύριο Σάββατο (2/06) φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών.

 

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπογραμμίζει στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ότι ήταν γνωστό από μήνες ότι το εν λόγω ματς δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί), για «λόγους ανωτέρας βίας».

 

Επίσης διαψεύδει τον ισχυρισμό περί ύπαρξης γραπτής δεσμευτικής σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ αφήνει αιχμές μιλώντας για «"εκπροσωπούντες" την Π.Ο. του Ιράν».

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

 

«H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη έκπληξη το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιευθείσας από τα ΜΜΕ ανακοίνωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, αναφορικά με τη μη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Προς αποκατάσταση των γεγονότων τονίζεται ότι:

 

* Ουδέποτε, πέραν της προσήκουσας διαπραγμάτευσης για την εκατέρωθεν επίσημη αποδοχή της διεξαγωγής φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου 2018, υπεγράφη από ελληνικής πλευράς οποιαδήποτε δεσμευτική σύμβαση.

 

* Θέματα εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους ξεπερνούν κατά πολύ οποιαδήποτε μορφή αθλητικής εκδήλωσης.

 

* Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη έπαψε να υφίσταται ως ενδεχόμενο από μηνών και η Π.Ο. του Ιράν γνώριζε έγκαιρα τους λόγους "ανωτέρας βίας" που προέκυψαν, χωρίς φυσικά ευθύνη της Ε.Π.Ο.

 

* Έκτοτε, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν δεκτική σε κάθε εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής του αγώνα, από "εκπροσωπούντες" την Π.Ο. του Ιράν, με αποκλειστικό όμως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της και των συνεργατών της.

 

Εν κατακλείδι: αν προκύπτει "ζημία" από τη μη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, την υφίσταται κυρίως η Ελληνική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι δεν εκπληρώθηκαν οι συμφέροντες για εκείνη οικονομικοί όροι διεξαγωγής του και -το πλέον σημαντικό- διαταράχθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του επικείμενου Nations League.

 

Γεγονότα που φυσικά θα γνωστοποιηθούν με στοιχεία και στη FIFA».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr