ΗΠΑ εναντίον Κίνας για το κορίτσι που κολύμπησε πιο γρήγορα από τους άνδρες

ΗΠΑ εναντίον Κίνας για το κορίτσι που κολύμπησε πιο γρήγορα από τους άνδρες Facebook Twitter
0

Πόλεμος με τις λέξεις έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα μετά το χρυσό και κυρίως την απίστευτη επίδοση της 16χρονης Σίγουεν Γε, στα 400 μικτή ατομική.

Ο επικεφαλής των προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ Τζον Λέοναρντ έκανε λόγο για απίστευτη επίδοση αφού, όπως παρατήρησε, η Γε έτρεξε στα τελευταία 50 μέτρα πιο γρήγορα από τον Αμερικανό Ράιαν Λόχτι που αγωνίστηκε νωρίτερα.

Μάλιστα ο Λέοναρντ, μιλώντας για την Κινέζα, είπε πως, πρόκειται για «απίστευτη» και… «ενοχλητική» παρουσία, τονίζοντας ότι η 16χρονη του θύμισε αθλήτρια της Ανατολικής Γερμανίας.  «Όποτε κάποια αθλήτρια έμοιαζε με… σούπερ – γυναίκα, στην ιστορία του αθλητισμού, στη συνέχεια βρισκόταν ντοπαρισμένη», πέταξε το καρφί του ο Αμερικανός προπονητής.

Η 16χρονη μίλησε για το θέμα που δημιουργήθηκε σε Κινεζική εφημερίδα και είπε ότι οι επιδόσεις της δεν είναι θέμα ντόπινγκ αλλά σκληρής δουλειάς. «Οι Κινέζοι είχαν πάντα μια σταθερή πολιτική για το ντόπινγκ. Τα αποτελέσματά μου προέρχονται από σκληρή δουλειά και την προπόνηση. Εγώ ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα οποιαδήποτε απαγορευμένα φάρμακα. Οι Κινέζοι έχουν καθαρά χέρια», είπε η Γε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Euro2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Αθλητισμός / Euro 2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αναμένει επίσης μια προσωρινή ανάκαμψη στους τομείς που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές μετά από πολύ υποτονικές πωλήσεις λιανικής φέτος, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006
NEWSROOM
Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Αθλητισμός / Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 191.8100 βαθμούς και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία που βαθμολογήθηκε με 192.7166 βαθμούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο
NEWSROOM