ΥΠΕΞ: Αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της Ιστορίας από την Τουρκία

ΥΠΕΞ: Αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της Ιστορίας από την Τουρκία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για προσπάθεια παραποίησης της Ιστορίας κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών την Τουρκία αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Παράλληλα, απαντώντας στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, καλεί την Άγκυρα να συμβιβαστεί με την ιστορία της, ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα όπως η Γενοκτονία των Ποντίων.

Την Τρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωση, έκανε λόγο για «αβάσιμες και παράλογες δηλώσεις» από την Ελλάδα, για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Επίσης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, αντέδρασε έντονα στο κάψιμο τουρκικής σημαίας στο Σύνταγμα, γεγονός το οποίο καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα την Τετάρτη.

«Η ιστορική αλήθεια, η αυτοκριτική και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού, αποτελούν προϋποθέσεις για τον καλόπιστο διάλογο και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού, για τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών και την ειρηνική συμπόρευσή τους», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ, απαντώντας στην επίθεση της Άγκυρας.

«Αυτή την πολιτική στάση επέλεξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Και αυτό παραμένει σημαντικό κομμάτι της βαρυσήμαντης παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και πέραν αυτών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Αντιθέτως, η Τουρκία επιλέγει να προβεί για ακόμη μια φορά σε μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας, αγνοώντας ότι οφείλει, όπως όλοι μας, να αναγνωρίζει την ιστορική αλήθεια. Όλοι πρέπει να συμβιβάζονται με την ιστορία τους ώστε γεγονότα όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά», καταλήγει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM