Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η παράδοση φαρμάκων κατ΄ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η παράδοση φαρμάκων κατ΄ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

«Είναι μια σημαντική και συγκινητική ημέρα. Ένα χρόνιο αίτημα για το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη φροντίδα του κράτους γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή φαρμάκων κατ' οίκον.

Ανέφερε ότι μέσα από συστηματική δουλειά η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε θέση να εξαγγείλει την καθολική κατ' οίκον διανομή των φαρμάκων η οποία θα ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πίσω από κάθε τέτοια πρωτοβουλία κρύβεται πολλή δουλειά. «Θα ξεκινήσουμε στις 16 Ιουνίου με μία συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία. Ζητούμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν αυτό το κανάλι διανομής. Δύο λέξεις συγκρατώ. Αξιοπρέπεια. Δεν είναι αξιοπρεπές καταπονημένος συμπολίτης μας να περιμένει ώρες στην ουρά του ΕΟΠΥΥ. Η δεύτερη λέξη είναι φροντίδα. Υλοποιεί στην πράξη το ωραίο logo του ΕΟΠΥΥ με τέσσερις ανθρώπους αγκαλιασμένους. Θα φροντίσουμε να είμαστε από πάνω στην υλοποίηση του προγράμματος», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις ενώσεις ασθενών. «Είστε θεσμοθετημένοι συνομιλητές μας και εκείνοι που μπορείτε να μας μεταφέρετε την πραγματική εμπειρία. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πολλά πράγματα ως προς τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια σε όσους δρομολόγησαν αυτό το πρόγραμμα και ευχήθηκε καλή αρχή στις 16 Ιουνίου.

Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ Γαλατσίου: Θα διευρυνθεί η λίστα αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες

Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στο Γαλάτσι, που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, επισκέφτηκαν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ και τη βελτίωση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την εικόνα την οποία αντίκρισα σήμερα. Ένα σύγχρονο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας το οποίο ετοιμάστηκε μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του eΕΦΚΑ και του δήμου Γαλατσίου που μπορεί να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας, ταχύτητας και προφανώς και εύκολης προσβασιμότητας, κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία. Κληρονομήσαμε, η αλήθεια είναι, στα ζητήματα πιστοποίησης της αναπηρίας πολλές εκκρεμότητες από το παρελθόν αλλά με πολύ συστηματική προσπάθεια η κατάσταση πιστεύω εξομαλύνεται.

Μίλησε η υπουργός για τη σημαντική μείωση στους χρόνους αναμονής για να μπορούν οι συμπολίτες μας να έχουν το ραντεβού το οποίο επιζητούν και ευχόμαστε σύντομα αυτός ο χρόνος να μηδενιστεί, στην καλύτερη διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπηρεσιών του eΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ στην πρόσληψη παραπάνω γιατρών και φυσικά στην αυτονόητη διεύρυνση της λίστας αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες. Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους συμπολίτες μας να επαναπιστοποιείται η αναπηρία τους όταν γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάστασή τους».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM