Video: Το επεισόδιο στην εκδήλωση με τον Τσίπρα

Video: Το επεισόδιο στην εκδήλωση με τον Τσίπρα Facebook Twitter
4

Ένα απρόοπτο που προκάλεσε αμηχανία σημειώθηκε στη χθεσινή εκδήλωση του tvxs στο πολεμικό Μουσείο, με αφορμή μια φράση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου για τον Καστοριάδη. Κάποιος από το ακροατήριο σηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει προς τον πρόεδρο των βιομηχάνων «Τον Καστοριάδη μην τον ξαναπιάσετε στο στόμα σου», προκαλώντας αμηχανία στο πάνελ. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε: «Ο Τσίπρας δεν έπρεπε να είναι εδώ. Θα κυβερνήσετε μαζί με τη Δεξιά;».

Η φράση του κ. Δασκαλόπουλου που …άναψε τα αίματα ήταν η εξής: «Αν θέλουμε να δούμε επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αν θέλουμε η μάστιγα της ανεργίας να περιοριστεί, αν θέλουμε το χρέος να γίνει βιώσιμο, πρέπει να δοθεί χώρος, ανοιχτό πεδίο σε αυτό που ο Καστοριάδης χαρακτήριζε πραγματική ιστορία: Δημιουργική δραστηριότητα ανθρώπων». Χρησιμοποίησε επίσης και τον όρο «στρατηγικό πεδίο» του Λένιν, για να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις.

Το Newsbeast κατέγραψε τη σκηνή και το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα που έσπευσε να στηρίξει τον πρόεδρο του ΣΕΒ λέγοντας ότι «ζούσαμε σε μια χώρα, που φοβούνταν όλοι μήπως έρθουν οι κομμουνιστές και πάρουν σπίτια και καταθέσεις. Τώρα αυτό έχει γίνει... και εσάς σας ενοχλεί ο Λένιν και ο Καστοριάδης».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δε νομίζω πια πως η κυρίαρχη "αριστερά" ταυτίζεται με τον κομμουνισμό, την ανατολή, τον Λένιν κτλ. Ας τα έλεγαν σε κάποιον του ΚΚΕ αν πήγαινε να μιλήσει με τους βιομήχανους.ΥΓ. Δεν είμαι του Συριζα οπότε συγχωρήστε μου το πιθανό λάθος. Εμένα πάντως έτσι μου έχει φανεί.
Γιατί ο Λένιν δεν ενεργοποίησε για κάποιο χρονικό διάστημα μία τεχνητή καπιταλιστική ανάπτυξη στην καθυστερημένη Ρωσία γιατί δεν γινόταν αλλιώς; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βιομηχανική παραγωγή και ανάλογη εργασιακή κουλτούρα έχουν αμφότερες οι χώρες της καπιταλιστικής δύσης αλλά και οι χώρες της πρώην κομμουνιστικής ανατολής. Εδώ πέρα εμείς δεν ζήσαμε ούτε τις περιπέτειες του... Όλιβερ Τουιστ, ούτε τα γκούλαγκ (δεν σχετίζονται με τον Λένιν οκ, αλλά Ι' m trying to make a point here που λένε και στο χωριό μου). Καλά δεν είναι και για να στεναχωριέσαι εδώ που τα λέμε αλλά μας έμεινε η ανατολική εργασιακή κουλτούρα, το ραχάτι ντε... (ωραίο πράγμα εδώ που τα λέμε και πιο ανθρώπινο αλλά από ανασυγκρότηση παραγωγικών δυνάμεων τίποτα). Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.