Τσίπρας: Σήμερα η Ιθάκη θα γίνει viral - Είχα έρθει ως φοιτητής με μηχανάκι και σκηνή

Τσίπρας: Σήμερα η Ιθάκη θα γίνει viral - Είχα έρθει ως φοιτητής με μηχανάκι και σκηνή Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Την ώρα που Αλέξης Τσίπρας έμπαινε στο δημαρχείο της Ιθάκης, λίγη ώρα πριν τη μετάδοση του διαγγέλματός του, κάποιοι πολίτες τον χειροκροτούσαν και άλλοι τον αποδοκίμαζαν, ενώ ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα στιχομυθία με τον δήμαρχο του νησιού.  

«Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο!», είπε στον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, ο πρωθυπουργός, με τον οποίο συνομίλησε για τα προβλήματα αλλά και την πορεία ορισμένων έργων στην Ιθάκη. 

«Ολα αυτά τα έργα έγιναν στο τρίτο μνημόνιο;» αναρωτήθηκε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός, που θυμήθηκε την πρώτη του επίσκεψη στο νησί, όταν ήταν ακόμη φοιτητής.

«Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Έχω πολλά χρόνια να έρθω. Ήρθα φοιτητής με μηχανάκι και μία σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο».

Κατά τον δήμαρχο του νησιού, φέτος το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 15%. 

Το διάγγελμα που μεταδόθηκε λίγο αργότερα είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν την επίσκεψη στο δημαρχείο και το αποτέλεσμα άρεσε στον πρωθυπουργό αφού, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο απάντησε πως «βγήκε καλό».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην Ιθάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η υποδοχή στο Βαθύ έγινε από τη βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους του νησιού συνομιλώντας με τους κατοίκους, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει λίγο αργότερα από το νησί.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Πήγε ο Τσίπρας στη Ιθάκη και, για να μας αποτελειώσει με τα κλισέ, μίλησε για το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας. Αφού πρώτα, πάντα πιστός στα κλισέ του μας μίλησε για μηχανάκια και σκηνές ( "Ημερολόγια Μοτοσικλέτας" φάση. Αυτός και ο Τσε).Νιώθω και εγώ την ανάγκη να απαντήσω χωρίς φαντασία, χρησιμοποιώντας ατάλαντα, την έμπνευση των ευφυών:"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,τούτο προσπάθησε τουλάχιστονόσο μπορείς: μην την εξευτελίζειςμες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες."
Αυτο το «Ιθακη θα γινει viral” θυμιζει ενα «καστελοριζο που θα γινει γνωστο σ´ ολον τον κοσμο». Ενας κυκλος κλεινει οπως ανοιξε ... με μια ηλιθια ατακα.
Για το viral δεν έχει άδικο βέβαια ο Πρωθυπουργός διότι το βιντεάκι όπως με τον Γεωργάκη όντως θα γίνει. Καλά όχι πως η πανέμορφη Ιθάκη τόχει και ανάγκη βέβαια, από τουρισμό αλλό τίποτα, κιάλλη δημοσιότητα όμως δεν βλάπτει, γιαυτό και δεν χαλάστηκαν εκεί. Άλλα κοινά στοιχεία είναι πως με μνημονιακούς όρους μπήκαμε και με τέτοιους βγαίνουμε πάλι. Αναμενόμενο, όταν έχεις δανειστεί, κάποια πράγματα θα τα υποστείς ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Τελείωσαν - τυπικά επίσημα- τα Μνημόνια, κρίση κτλπ. αλλά αφού πρώτα προσυμφωνήθηκαν και μερικά πραγματάκια για την μετά-εποχή βέβαια στα πλαίσια της χαλαρής επιτήρησης που θα υπάρξει. Άλλο κοινό στοιχείο? Τα όμορφα σκηνικά τουλάχιστον. Και τους πήγε και ο καιρός βρε παιδί μου και τότε και τώρα. Προτιμώ Ιθακάρα πάντως :)