Τσίπρας: Σήμερα η Ιθάκη θα γίνει viral - Είχα έρθει ως φοιτητής με μηχανάκι και σκηνή

Τσίπρας: Σήμερα η Ιθάκη θα γίνει viral - Είχα έρθει ως φοιτητής με μηχανάκι και σκηνή Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Την ώρα που Αλέξης Τσίπρας έμπαινε στο δημαρχείο της Ιθάκης, λίγη ώρα πριν τη μετάδοση του διαγγέλματός του, κάποιοι πολίτες τον χειροκροτούσαν και άλλοι τον αποδοκίμαζαν, ενώ ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα στιχομυθία με τον δήμαρχο του νησιού.  

«Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο!», είπε στον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, ο πρωθυπουργός, με τον οποίο συνομίλησε για τα προβλήματα αλλά και την πορεία ορισμένων έργων στην Ιθάκη. 

«Ολα αυτά τα έργα έγιναν στο τρίτο μνημόνιο;» αναρωτήθηκε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός, που θυμήθηκε την πρώτη του επίσκεψη στο νησί, όταν ήταν ακόμη φοιτητής.

«Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Έχω πολλά χρόνια να έρθω. Ήρθα φοιτητής με μηχανάκι και μία σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο».

Κατά τον δήμαρχο του νησιού, φέτος το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 15%. 

Το διάγγελμα που μεταδόθηκε λίγο αργότερα είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν την επίσκεψη στο δημαρχείο και το αποτέλεσμα άρεσε στον πρωθυπουργό αφού, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο απάντησε πως «βγήκε καλό».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην Ιθάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η υποδοχή στο Βαθύ έγινε από τη βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους του νησιού συνομιλώντας με τους κατοίκους, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει λίγο αργότερα από το νησί.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πήγε ο Τσίπρας στη Ιθάκη και, για να μας αποτελειώσει με τα κλισέ, μίλησε για το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας. Αφού πρώτα, πάντα πιστός στα κλισέ του μας μίλησε για μηχανάκια και σκηνές ( "Ημερολόγια Μοτοσικλέτας" φάση. Αυτός και ο Τσε).Νιώθω και εγώ την ανάγκη να απαντήσω χωρίς φαντασία, χρησιμοποιώντας ατάλαντα, την έμπνευση των ευφυών:"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,τούτο προσπάθησε τουλάχιστονόσο μπορείς: μην την εξευτελίζειςμες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες."
Αυτο το «Ιθακη θα γινει viral” θυμιζει ενα «καστελοριζο που θα γινει γνωστο σ´ ολον τον κοσμο». Ενας κυκλος κλεινει οπως ανοιξε ... με μια ηλιθια ατακα.
Για το viral δεν έχει άδικο βέβαια ο Πρωθυπουργός διότι το βιντεάκι όπως με τον Γεωργάκη όντως θα γίνει. Καλά όχι πως η πανέμορφη Ιθάκη τόχει και ανάγκη βέβαια, από τουρισμό αλλό τίποτα, κιάλλη δημοσιότητα όμως δεν βλάπτει, γιαυτό και δεν χαλάστηκαν εκεί. Άλλα κοινά στοιχεία είναι πως με μνημονιακούς όρους μπήκαμε και με τέτοιους βγαίνουμε πάλι. Αναμενόμενο, όταν έχεις δανειστεί, κάποια πράγματα θα τα υποστείς ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Τελείωσαν - τυπικά επίσημα- τα Μνημόνια, κρίση κτλπ. αλλά αφού πρώτα προσυμφωνήθηκαν και μερικά πραγματάκια για την μετά-εποχή βέβαια στα πλαίσια της χαλαρής επιτήρησης που θα υπάρξει. Άλλο κοινό στοιχείο? Τα όμορφα σκηνικά τουλάχιστον. Και τους πήγε και ο καιρός βρε παιδί μου και τότε και τώρα. Προτιμώ Ιθακάρα πάντως :)