Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και η Νέα Δημοκρατία θα τις χάσει

Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και η Νέα Δημοκρατία θα τις χάσει Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Στην αντεπίθεση πέρασε από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τις προτάσεις για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για θέματα Υγείας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για αντιφάσεις, τονίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν, στην ώρα τους και η αξιωματική αντιπολίτευση θα τις χάσει.

«Κατανοώ το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση και γι αυτό θα είμαι πιο επιεικής με τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα παρομοίασε τη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτή ενός τζογαδόρου που πάει στο καζίνο και χάνει συνεχώς.

Σε ότι αφορά στο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές άμεσα τόνισε πως κινδυνεύουν να γίνουν οι γραφικοί του χωριού και για τον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητάει για 4 χρόνια εκλογές κι αυτές δεν θα γίνονται και όταν γίνουν θα τις χάσει. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και όταν γίνουν θα τις χάσετε κιόλας» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Υπερασπιζόμενος την κατ' αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στo Εurogroup, απευθυνόμενος και πάλι στη Ν.Δ. σημείωσε: «Δεν υπήρχε περίπτωση να φέρεται συμφωνία με αντίμετρα, με επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας και με μέτρα για το χρέος που λέγατε ότι είναι βιώσιμο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα θετικά μέτρα, διερώτηθηκε γιατί η Ν.Δ. τα καταψηφίζει, κατηγορώντας τη ότι έχει καταντήσει μια παράταξη ακραία, ένα κόμμα διαμαρτυρίας. «Γιατί καταψηφίζετε τα θετικά μέτρα όπως η μείωση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις; Γιατί καταψηφίζετε το επίδομα ενοικίου, την κατάργηση συμμετοχής στο φάρμακο των συνταξιούχων; Θα καταψηφίσετε δωρεάν παιδικούς σταθμούς, επίδομα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί;» ανέφερε.

Το να λέτε «όχι» σε όλα είναι αδιέξοδο και καταστροφικό πρόσθεσε, ενώ απαντώντας στις βολές κατά της κυβέρνησης περί ανικανότητας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Nαι, πράγματι κύριοι της αντιπολίτευσης είμαστε ανίκανοι, ξέρετε σε τι; Είμαστε ανίκανοι στις μίζες, στη ρεμούλα, στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη διαφθορά, στις κομπίνες. Σε αυτά αποδειχθήκαμε ανίκανοι γιατί ικανοί σαν και εσάς σε αυτά δεν θα υπάρξουν ποτέ, ποτέ σε αυτόν τον τόπο».

«Εσείς αρχίσατε να απολογείστε ήδη πριν ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι έδειξε πως βρίσκεται σε «πανικό» και «εκνευρισμό» και σχολίασε: «Εσείς θέλετε να σας δώσουμε και τιμητικές πλακέτες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM