Τσίπρας: Για άλλη μια φορά υπό δίωξη ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του

Τσίπρας: Για άλλη μια φορά υπό δίωξη ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Για επιλογή της «βαρβαρότητας» έναντι του «πολιτισμού» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα Μουσεία, ενώ τόνισε πως ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του είναι «υπό δίωξη».

«Για άλλη μια φορά είναι υπό δίωξη ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του. Συστηματικά και σχεδιασμένα από μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν καθεστώς και σε κάθε της βήμα προσπαθεί να επιβάλει τη βαρβαρότητα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στο δίλημμα λοιπόν, πολιτισμός ή βαρβαρότητα, εσείς έχετε επιλέξει τη βαρβαρότητα. Και επιχειρείτε να την επιβάλετε και στον πολιτισμό. Υποτάσσοντας, απαξιώνοντας, εξουθενώνοντας τους ανθρώπους του», τόνισε, εγκαλώντας την κυβέρνηση για «εξυπηρέτηση συμφερόντων» αλλά και για «καθεστωτική αντίληψη» που επιβάλει «να γίνουμε όλοι Ο ΚΑΝΕΙΣ, όπως έλεγε η αείμνηστη Μελίνα».

«Το καθεστώς των ανισοτήτων και του αυταρχισμού έχει ανάγκη από ένα πολιτιστικό καθεστώς αφωνίας, συντηρητικής ιδεοληψίας, δουλικότητας, ελλείμματος αισθητικής και πλεονάσματος αναισθησίας. Γιατί η Τέχνη είναι από τη φύση της ανυπάκουη, απείθαρχη, αιρετική, και μόνο τότε είναι Τέχνη», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταξύ άλλων επιχειρεί «να μετατρέψει ακόμα και τα μουσεία από χώρους πολιτισμού σε χώρους εμπορίου», ενώ παράλληλα στοχεύει στη φυλάκιση «στο περιθώριο» των παιδιών των καλλιτεχνικών σχολών, τα οποία αντιμετωπίζει «σαν πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια των φίλων τους» και «σαν ανθρώπους μειωμένης αντίληψης».

Επιπρόσθετα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «επιτίθεται με διαρροές και ψέματα στους καθηγητές τους, που είχαν το θάρρος να παραιτηθούν», με τη βοήθεια των «κραταιών» μέσων ενημέρωσης, καθώς κανένα από τα οποία, όπως είπε, δεν έχει καλύψει τις συναυλίες και τις συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων.

«Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον και όχι οι Πάτσηδες ή τα παιδιά των αρχιδικαστών που σιτίζονται στο καθεστωτικό πρυτανείο και συνεργάζονται με τα funds που απεργάζονται τη μεγαλύτερη ληστεία της ιστορίας εναντίον της κοινωνίας. Και δεν έχουν την ελάχιστη τσίπα, τουλάχιστον να παραιτηθούν, όταν ο Άρειος Πάγος δικάζει και καταδικάζει το μέλλον 700.000 ιδιοκτησιών σε πλειστηριασμούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απευθυνόμενος στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι «ο κόσμος της Τέχνης και του Πολιτισμού βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα», σχολιάζοντας ότι «αυτοί είναι οι άριστοι, που έχουν δεκάδες χρόνια σπουδών και τους εξισώνετε με αποφοίτους λυκείου, αυτοί είναι οι άριστοι για την ελληνική κοινωνία και την Ελλάδα».

«Και όχι εσείς που κυβερνάτε με αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ευνοιοκρατία», πρόσθεσε, ενώ απηύθυνε έκκληση στην υπουργό να «πάρει πίσω αυτή τη ρύθμιση που είναι ρύθμιση δίωξης του Πολιτισμού και των ανθρώπων του», επισημαίνοντας ότι «κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων που δεν μπορούν να κρυφτούν», ο κ. Μητσοτάκης «επιτέλους θα δεχθεί να συνομιλήσει με μια αντιπροσωπεία όλων αυτών που δήθεν δεν ξέρουν, δήθεν δεν είναι καλά ενημερωμένοι».

«Σας συμβουλεύω, να μην επιχειρήσει για άλλη μια φορά να τους εξαπατήσει. Ένα πράγμα μόνο οφείλει να τους πει: Το ΠΔ αποσύρεται. Και συγγνώμη για τη λάσπη που εκτοξεύτηκε εναντίον σας όλον αυτό τον καιρό», δήλωσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM