Την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας αλλά και του πολέμου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στο Ηράκλειο. «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον γερμανικό, ρωσικό και τουρκικό λαό. Δεν αρκεί μόνον η αλληλεγγύη αλλά χρειάζεται αναστοχασμός και πολιτική δράση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός», τόνισε.

 

Όσον αφορά στην αξιολόγηση και την συμφωνία ανέφερε: «Τέλος και ορίζοντας αυτής της συμφωνίας είναι, το αργότερο, τα μέσα του 2018. Από εκεί και πέρα, και θέλω σε κάθε περίπτωση να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και μέτρα. Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν».

 

«Η ανεργία αργά αλλά σταθερά μειώνεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός και για την οικονομία υπογράμμισε πως με πλεόνασμα 1.1% αντί για τον «κόφτη» ενεργοποιείται ο «δότης», κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να χορηγήσει την 13η σύνταξη. «Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο» είπε ο πρωθυπουργός, «το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου, το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί». 

 

«Δεν γίνεται πλέον η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν. Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, και χωρίς τις υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με «αέρα», όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια «φούσκα» και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους» σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφορικά με το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr