Τσακλόγλου: Αντιδράσεις μετά τη δήλωση για τους δικηγόρους και τους ντελιβεράδες- «Άστοχη, ζητάω συγγνώμη»

Η συγγνώμη του Πάνου Τσακλόγλου για τη δήλωσή του σχετικά με τους δικηγόρους Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Αντιδράσεις προκάλεσε μία δήλωση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, αναφορικά με τους δικηγόρους. 

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Πάνος Τσακλόγλου αναφέρθηκε στις απολαβές των δικηγόρων και των ντελιβεράδων. 

Όταν ο δημοσιογράφος του είπε «έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400», ο Πάνος Τσακλόγλου απάντησε: «Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;».

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα».

«Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αυτό που μου λέτε πάει να πει πως έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες», σχολίασε στη συνέχεια ο ίδιος.


Πάνος Τσακλόγλου: Άστοχη δήλωση, ζητάω συγγνώμη

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, ο Πάνος Τσακλόγλου αναγνώρισε ότι ήταν άστοχη και ζήτησε συγγνώμη.

«Προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι», έγραψε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός. 

«Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης», συμπλήρωσε ο Πάνος Τσακλόγλου. 

Η αντίδραση Κασσελάκη στο σχόλιο του Πάνου Τσακλόγλου

Το σχόλιο του Πάνου Τσακλόγλου προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. 

«Οι δικηγόροι καλούνται από τον υφυπουργό Εργασίας “να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”. Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης», έγραψε σε ανάρτησή του.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM