Τσακαλώτος: Η τρόικα είναι συνυπεύθυνη για τη φοροδιαφυγή

Τσακαλώτος: Η τρόικα είναι συνυπεύθυνη για τη φοροδιαφυγή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Μερίδιο ευθύνης στην τρόικα αποδίδει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, σημειώνει ότι η τρόικα δεν επέμεινε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Δεν είπε ποτέ "δεν θα πάρετε χρήματα αν δεν φορολογήσετε τους πλούσιους", όμως έλεγε ότι "δεν θα πάρετε την επόμενη δόση αν δεν περικόψετε τις συντάξεις"».

Ο Ε. Τσακαλώτος επισημαίνει πως η τρόικα είναι συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει φοροδιαφυγή. Ακόμα, εκφράζει την άποψη ότι η πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο έφερε την Ελλάδα και τους εταίρους της πιο κοντά σε μία συμφωνία.

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα να λάβει η ελληνική κυβέρνηση επαρκή χρόνο, ώστε να δείξει ότι υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις για πάταξη της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ναι, δεν εχουμε εισαγγελεις, ελεγκτικους μηχανισμους, συνταγμα, νομους, φυλακες, λιστες, στικακια κτλ, λες και ειμαστε ζιμπαμπουε... η τροηκα "μερικως" φταει. Δε λετε οτι δεν θελετε να ανοιξετε μετωπο με τους "μεγαλους και τρανους" μονοι σας χωρις τις ευλογιες της τροηκας....παντως ο πρωτος που καθησε στο ειδωλιο, πεταξε σαν τα χελιδονια....