Την ενίσχυση του νότου συζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε.

Την ενίσχυση του νότου συζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε. Facebook Twitter
1

Την ενίσχυση του ευρωπαϊκού νότου με την αύξηση της παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζήτησαν οι ηγέτες της Ε.Ε., χθες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Οι ηγέτες ζήτησαν την αύξηση κατά 50% της παροχής ρευστότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας και της χρηματοοικονομικής δυσπραγίας. Το Συμβούλιο χαιρέτησε και την πρόθεση της ΕΤΕπ, να δώσει δάνεια συνολικού ύψους 150 δις για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας ως το 2015.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Καθημερινή, αποφασίστηκε ότι τα κεφάλαια του ειδικού ταμείου για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, συνολικού ύψους 6 δις θα είναι διαθέσιμα από την 1η Ιανουαρίου του 2014, σε χώρες με ανεργία στους νέους άνω του 25%, όπως είναι η Ελλάδα.

Για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ως το 2020 επήλθε συμβιβαστική συμφωνία μέσω της οποίας η Ελλάδα θα επωφεληθεί με κονδύλια 35 δις ως το 2020.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια