Tη Δευτέρα το ραντεβού του Τσίπρα με τους αγρότες

Tη Δευτέρα το ραντεβού του Τσίπρα με τους αγρότες Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί, η συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας: «για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».

Προς το παρόν οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται, με τους αγρότες της Θέρμης να απειλούν μάλιστα με «πολιορκία» το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν εν τω μεταξύ για την Κυριακή οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα τους.

Η σύσκεψη θα γίνει και αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν για αύριο στις 4 το απόγευμα σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο, για ανταλλαγή απόψεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών -τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ αόριστον- περιμένουν την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο.

Ωστόσο, μετά τη νέα πανελλαδική συνάντηση που συγκαλείται για την Κυριακή στη Νίκαια δημιουργούνται νέα δεδομένα, καθώς θα πρέπει να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης προκειμένου να καθοριστεί εν τέλει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM