«Θύελλα» με τον Κουρουμπλή μετά τη δήλωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας

«Θύελλα» με τον Κουρουμπλή μετά τη δήλωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1


Την παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά ξανά με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά τη δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA) στο ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την κινητοποίηση της κρατικής μηχανής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη η κυρία Radina Russeva αναφέρει πως το αίτημα της Ελλάδας προς τον Οργανισμό έφτασε στις 12 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ.

Επιπλέον δήλωσε πως υπάρχουν 16 πλοία πάντα σε αναμονή και άμεσα διαθέσιμα και η έγκριση επιχειρήσεων δίνεται 24 ώρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε χώρα μέλος.

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ επισημαίνει «ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του».

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία ο κ. Κουρουμπλής παρέχει διευκρινίσεις, με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA, Radina Russeva.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι οι δηλώσεις της κας Russeva επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος, «καθώς αποδεικνύουν ότι το ελληνικό αίτημα προς την EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης».

Σημειώνει δε, ότι το αίτημα κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ, υπενθυμίζοντάς του ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στα 16 πλοία που είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή από τον EMSA, ο υπουργός Ναυτιλίας καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σκεφτεί ποιο πλοίο είναι προτιμότερο:

«Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες;» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά,

«Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε» απαντά ο ίδιος.

Εξάλλου, ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ώστε να ξεμπλοκαριστούν ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την απορρύπανση μετά το ναυάγιο.

Πηγή: skai.gr

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ