«Θύελλα» με τον Κουρουμπλή μετά τη δήλωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας

«Θύελλα» με τον Κουρουμπλή μετά τη δήλωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1


Την παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά ξανά με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά τη δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA) στο ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την κινητοποίηση της κρατικής μηχανής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη η κυρία Radina Russeva αναφέρει πως το αίτημα της Ελλάδας προς τον Οργανισμό έφτασε στις 12 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ.

Επιπλέον δήλωσε πως υπάρχουν 16 πλοία πάντα σε αναμονή και άμεσα διαθέσιμα και η έγκριση επιχειρήσεων δίνεται 24 ώρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε χώρα μέλος.

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ επισημαίνει «ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του».

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία ο κ. Κουρουμπλής παρέχει διευκρινίσεις, με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA, Radina Russeva.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι οι δηλώσεις της κας Russeva επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος, «καθώς αποδεικνύουν ότι το ελληνικό αίτημα προς την EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης».

Σημειώνει δε, ότι το αίτημα κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ, υπενθυμίζοντάς του ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στα 16 πλοία που είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή από τον EMSA, ο υπουργός Ναυτιλίας καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σκεφτεί ποιο πλοίο είναι προτιμότερο:

«Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες;» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά,

«Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε» απαντά ο ίδιος.

Εξάλλου, ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ώστε να ξεμπλοκαριστούν ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την απορρύπανση μετά το ναυάγιο.

Πηγή: skai.gr

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια