Θεοδωρικάκος: Θα δοθούν μάσκες και σε μαθητές ιδιωτικών σχολείων

Θεοδωρικάκος: Θα δοθούν μάσκες και σε μαθητές ιδιωτικών σχολείων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την πρόθεση της Πολιτείας να χορηγήσει μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία». Προ δεκαημέρου γνωστοποιήθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμαστεί σχέδιο ώστε να καλυφθούν με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέσω των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», είχε υπογραμμίσει πριν μερικές ημέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» είχε δηλώσει, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν «όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δώσει στη δημοσιότητα οδηγίες για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά. Η γενική οδηγία του ΠΟΥ είναι ότι τα παιδιά από 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν μάσκα «υπό τους ίδιους όρους με τους ενήλικες, ιδιαίτερα όταν δεν μπορεί να εγγυηθεί η απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους και όταν υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση στην περιοχή».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM